Ingezonden persbericht


Z@PPELIN IS 10 JAAR EN VIERT GROOT FEEST!

Hilversum, 30 september 2010

Z@ppelin, de kinderzender van de Publieke Omroep bestaat alweer 10 jaar en dat wordt groots gevierd in de herfstvakantie (16-31 oktober). De hele vakantie door is er een spetterende feestprogrammering met als hoogtepunt het verjaardagspartijtje van Z@ppelin in Sesamstraat op 29 oktober. Op deze vrijdag vieren Pino, Ieniemienie, Tommy, meneer Aart en vele anderen het feestje met Z@ppelin mee.

Kinderen kunnen hierbij zijn door mee te doen met de kleurplatenactie: Z@ppelin 10 jaar! Pino en Z@ppelin's Nienke roepen op dit moment alle kinderen op de speciale Z@ppelinkleurplaat in te kleuren en op te sturen naar Z@ppelin. Hiermee maken ze kans om aanwezig te zijn bij het verjaardagspartijtje op 29 oktober. De winnende kleurplaten worden tijdens de herfstvakantie, iedere werkdag in Sesamstraat geselecteerd.

Dus kijk naar Z@ppelin! Elke werkdag van 's ochtends 6.30 tot 15.00 uur.

De hoogtepunten uit de feestprogrammering zijn:

Musicals van de TROS, iedere werkdag om 08:50 uur

In de herfstvakantie brengt de TROS de succesvolle musicalreeks van Studio 100 op Z@ppelin. Bekende gezichten zoals K3 spelen de sterren van de hemel in Doornroosje, De 3 biggetjes, De kleine zeemeermin, Sneeuwwitje en Pinokkio. De musicals zijn iedere doordeweekse dag om 08:50 uur te zien op Z@ppelin.

Kikker & Vriendjes (KRO), iedere werkdag rond 10:00 uur

In de avonturen van Kikker speelt vriendschap een grote rol. Kikker en zijn vriendjes komen tot leven als karakters met echte emoties en ervaringen zoals verliefdheid, angst, verdriet, onzekerheid en geluk. In de verhalen zijn deze thema's op een natuurlijke, vriendelijke en vrolijke manier verweven. Samen met Eend, Rat, Haas en Varkentje laat Kikker kinderen ervaren dat het leven veel leuker is als je het samen met je vriendjes meemaakt! Kikker & Vriendjes, direct na de musicals, iedere werkdag rond 10:00 uur.

Bibbeltje Big (VPRO), iedere werkdag om 12:20 uur

Nieuw bij Z@ppelin de serie Bibbeltje Big. Bibbeltje Big is de vriend van ieder kind. In de wereld van Bibbeltje Big is alles mogelijk. Van grappige spelletjes als verstoppertje spelen tot vliegen langs een regenboog met een vrolijke bos ballonnen. Bibbeltje is vrolijk, inventief, eerlijk en betrouwbaar. Zij aan zij spelen Bibbeltje Big en de kijker spelletjes en samen maken ze avonturen mee die ze zelf creëren door hun eigen verbeelding. Bibbeltje Big, iedere werkdag om 12:20 uur bij de VPRO op Z@ppelin.

Sesamstraat (NTR), vrijdag om 7:20 uur en 14:00 uur bij Z@ppelin op 3 en om 17:25 uur bij Z@ppelin op 1

Het hoogtepunt van de feestweek is op 29 oktober in Sesamstraat. In een speciale uitzending vanuit de bekendste straat van Nederland wordt Z@ppelin's 10-jarige verjaardag gevierd samen met de kijkers. Kinderen maken kans aanwezig te zijn bij het feestje van Z@ppelin door mee te doen met de kleurplatenactie: Z@ppelin 10 jaar! De winnaars mogen aanwezig zijn bij de opnames van Sesamstraat. In de herfstvakantie laat Pino de winnende kleurplaten in de uitzendingen van Sesamstraat zien.

Tien jaar geleden werden alle kinderprogramma's van de Publieke Omroep geplaatst op Nederland 3 en kregen ze hun eigen kinderzender: Z@ppelin. Sindsdien zendt Z@ppelin dagelijkse kinderprogramma's uit van 6.30 uur tot 15.00 uur en 's ochtends in de weekenden.