Ingezonden persbericht


september 2010

Openingstijden: woensdag 13.00 - 20.30 / donderdag t/m zaterdag 11.00 - 16.30 uur

Kunstenaarsgesprek met Daniela Schwabe
Zaterdag 16 oktober 2010 om 15.00 uur

Artist in Residence in de tuin van Kunstuitleen Utrecht

De jonge, Utrechtse kunstenares Daniela Schwabe is tot en met zaterdag 16 oktober te gast als artist in residence in Lusthof Utrecht, de tuin van Kunstuitleen Utrecht. Zij heeft haar atelier verplaatst naar de kas in Lusthof Utrecht en werkt daar dagelijks aan haar schilderijen. Bezoekers van Kunstuitleen Utrecht kunnen op deze manier een kijkje in de keuken nemen van deze kunstenaar en met haar van gedachten wisselen.

Uitnodiging kunstenaarsgesprek
Op zaterdag 16 oktober om 15.00 uur wordt haar werkperiode in Lusthof Utrecht afgesloten met een kunstenaarsgesprek, waar dieper wordt ingegaan op haar kunstenaarschap vanaf haar studietijd, het ontstaansproces van haar schilderijen, en haar ervaringen in Lusthof Utrecht en ontmoetingen met jong en oud. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Op deze dag worden bovendien haar nieuwe werken geëxposeerd in Kunstuitleen Utrecht. Het kunstenaarsgesprek wordt afgesloten met een borrel en muziek gedraaid door dj's van Radio Barkas.

Over Daniela Schwabe
Daniela Schwabe (1984) is cum laude afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, met als specialisatie schilderen. Als materialen gebruikt zij olie- en lakverf op canvas. Laag voor laag voegt ze beelden toe aan een schilderij, maar nog vaker schildert ze juist weg wat er al was. Hierbij onderzoekt ze de mogelijkheden om hetgeen wat er is op een zodanige manier te vernietigen dat er een nieuw beeld ontstaat. Over haar werk zegt ze: 'In mijn schilderijen zoek ik bewust en onbewust contrasten op. Dit doe ik door beelden te vermengen en op die manier te balanceren tussen beeld en vlek, teken en betekenis. Dit proces gaat net zo lang door totdat het schilderij mijzelf verrast.'

Kunstuitleen Utrecht
Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht.