Ingezonden persbericht


Persbericht - 5 oktober 2010

Week van de Geschiedenis 16 tot en met 24 oktober 2010: scala aan activiteiten aan de Lelystadse kust

Lelystad- Ook dit jaar is er weer de Week van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Van 16 t/m 24 oktober zijn er in tal van activiteiten rond het landelijke thema Land en Water in Nieuw Land, Bataviawerf en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Een week lang maken jong en oud op toegankelijke wijze kennis met de Nederlandse geschiedenis. Het programma start op zaterdag 16 oktober met de Nationale Archievendag.

De Week van de Geschiedenis vindt plaats tijdens de Waterweken van Nieuw Land. De Waterweken is een nieuw evenement en staat voor zes weken lang diverse activiteiten, workshops en minitentoonstellingen. De Week van de Geschiedenis gaat als vanouds van start met de Nationale Archievendag op zaterdag 16 oktober. De normaal gesloten archieven van Nieuw Land worden deze dag open gesteld en op gezette tijdens zijn er rondleidingen. Bovendien is de entree van Nieuw Land deze dag vrij. Verder kan men vanaf 17 oktober bouwen aan Flevoland in LEGO®steentjes! Er worden films gedraaid en er zijn diverse minitentoonstellingen.

Op donderdag 21 oktober is er een studiedag over Schipbreuken. De studiedag 'Waar land water ontmoet' is een samenwerking tussen Bataviawerf, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Nieuw Land. Sprekers vertellen over schipbreuken, van archeologische vondsten tot de ondergang van Batavia. Daarnaast is er ook een rondleiding op iedere locatie. Aanmelden kan via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl

De Week van de Geschiedenis wordt georganiseerd door het Nationaal Historisch Museum in samenwerking met Erfgoed Nederland, de Nederlandse Museumvereniging en Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.



Ingezonden persbericht