Ingezonden persbericht


Zutphen, 6 oktober 2010

PERSBERICHT

Más Caras: 1000 en 1 maskers in Museum Henriette Polak

Vanaf 16 oktober aanstaande zijn 1000 en 1 maskers van de kunstenaar Arie Schippers te zien in het Museum Henriette Polak. Schilder en beeldhouwer Schippers exposeerde al eerder in het Museum Henriette Polak en het Stedelijk Museum Zutphen. Elke tentoonstelling gaf weer een totaal andere kijk op zijn kunstenaarsschap. Dat gebeurt nu ook weer.

De tentoonstelling Más Caras (spaans voor 'meer gezichten') confronteert de bezoeker met honderden kleine maskers die groepsgewijs de wanden van de museumzalen op de begane grond bedekken. Deze groepen dragen intrigerende namen als: 'Integration', 'Dode zielen', '1ste klas', 'North American Scum' en 'Waarzegsters en dode paarden'. Elk masker op zich getuigt van Schippers' vermogen om met minimale middelen een maximaal effect te bereiken. Zowel binnen een groep maskers als tussen de verschillende groepen maskers zijn een scala aan emoties, karakters en fysieke eigenaardigheden te onderscheiden. Het levert een eindeloos kijkspel op. Maskers roepen per definitie de vragen op: wat of wie zit er achter en wat of wie wordt er voorgesteld? Anders gezegd: wat is schijn en wat is werkelijkheid. Een gewichtige vraag, die Schippers met humor en een lichte toets aan de bezoekers voorlegt.

De tentoonstelling wordt op 17 oktober aanstaande om 15.00 uur geopend door Wouter Welling. Welling is conservator hedendaagse kunst uit Afrika en de Afrikaanse diaspora in het Afrika Museum te Berg en Dal en gastconservator hedendaagse kunst in het Tropenmuseum te Amsterdam. Al meer dan 20 jaar houdt Welling zich als conservator bezig met interculturaliteit en globalisering in de beeldende kunst en publiceerde daar diverse artikelen en catalogi over.

Gegevens tentoonstelling

Más Caras
1000 en 1 maskers
16 oktober tot en met 28 november 2010

Openingstijden

dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur


---




Ingezonden persbericht