Ingezonden persbericht


PERSBERICHT EPE

FESTIVAL OVERSTEKEND WILD IN EPE
16 oktober van 13.00 tot 17.00 uur

Overstekend Wild is het nieuwe Veluws kunstenfestival voor buurgemeentes. Zaterdag 16 oktober gaat de eerste editie in première. Overstekend Wild wordt jaarlijks middenin het wildseizoen georganiseerd in telkens vier andere Veluwse gemeentes voor alle Veluwse amateurkunstbeoefenaars met een podiumwaardige act. De eerste editie vindt plaats in Epe, Barneveld, Elburg en Putten. In de betreffende gemeentes worden bijzondere of ongebruikelijke locaties beschikbaar gesteld en gekoppeld aan de aangemelde optredens.

Epe
In de Epe presenteren zich op deze vrolijke en inspirerende manier 13 zeer diverse acts uit de gemeentes Epe, Heerde en Hattem op 12 verschillende podia. Op 16 oktober kan het publiek hun eigen route uitstippelen langs de diverse optredens en krijgt zo tegelijk een bijzonder inkijkje bij de (buur)gemeente.

Een grote verscheidenheid aan artiesten treffen we aan. Beeldend theater, bands, country-dans, verhalen, beeldende doe-kunst, muziek en theater. Intieme sfeervolle uitvoeringen en uitbundigheid tot in alle uithoeken van Epe. Ze zijn straks te zien en te beluisteren in o.a. een voormalige graansilo, museumhoeve, de grote kerk, kunsthuis, VVV en grand café.

De opening
De opening van het festival vindt plaatst op 16 oktober a.s. om 12.30 uur op het bordes van het Stadhuis in Epe. Wethouder Joop van Nuijs van o.a. Kunst en Cultuur zal de opening op een ludieke wijze verrichten. U bent van harte welkom.

Overstekend Wild ..... Niet te missen!
Bijgaand een programmaoverzicht, onder voorbehoud van eventuele mogelijke wijzigingen. In de loop van komende week is er een festivalkrant te verkrijgen bij het VVV en de bibliotheken in Epe, Heerde en Hattem. Op de dag zelf bij alle Overtekend Wild locaties. Zie voor meer informatie en het meest actuele overzicht van het programma www.festivaloverstekendwild.nl

Overstekend Wild-recept
Neem 12 Veluwse gemeentes en voeg ze samen tot gaarkeuken voor talent en monument. Neem één deel enthousiaste en bevlogen Veluwse (amateur)kunstbeoefenaars: solisten, duo's, bands of kleine groepen. Voeg één deel bijzondere of ongebruikelijke locaties toe: van kasteel tot kelder, van krot tot kroeg. Meng het tot een luchtig geheel en marineer het met zorg in vrolijke PR en een flinke scheut organisatie. Mobiliseer energieke, vrolijke medewerkers en garneer het met veel publiek. Stook op zaterdag 16 oktober het festivalvuur hoog op, bak artistiek lekkere hapjes op vele locaties en flambeer het geheel tot een onvergetelijke dag die smaakt naar vele jaren meer!

Organisatie
In 2011 komt Overstekend Wild naar Heerde en in 2012 is Hattem gastheer voor het kunstenfestival. Overstekend Wild wordt in opdracht van 12 Veluwse gemeentes - verenigd in Cultuurpact - georganiseerd door centrum voor de kunsten 't Klooster te Harderwijk. Stichting Steunpunt Kunst en Cultuur Noord-Veluwe is verantwoordelijk voor de coördinatie in de regio Epe, Hattem, Heerde.