Gemeente De Wolden


Persbericht



Zuidwolde, 7 oktober 2010




Ontdek de Drentse waterwereld


Op zaterdag 16 oktober gooit het watereducatieschip 'De Watervlo' de loopplank uit voor het publiek. Iedereen is van 10 tot 16 uur welkom om een kijkje te nemen aan boord van dit varend klaslokaal. Het schip ligt aangemeerd aan de kade van de passanthaven bij café restaurant De Molenhoeve nabij Echten. De hele dag staat deze plek in het teken van water. Het schip staat bol van de waterproefjes, waterleven, waterenergie en zelfs een kijkje onder water!

Vanaf 13.30 uur is er aan de kade een open viswedstrijd voor de jeugd tot en met 18 jaar en geeft visvereniging Het Vette Baarsje een demonstratie karpervissen. De nabij gelegen rioolwaterzuivering van waterschap Reest en Wieden (Nijstad 7) is speciaal voor deze waterdag opengesteld van 10 tot 16 uur. Iedereen is welkom om ook hier een kijkje achter de schermen te nemen.

Om 13.30 uur begint naast het schip in café de Molenhoeve een publiek debat, georganiseerd door het COS Noordoost. Arja Doornbos (bestuurslid van waterschap Reest en Wieden) en Dick Bouman (projectcoördinator bij Aqua for All) houden een lezing over waterkwaliteit, zowel lokaal als mondiaal. Tussen de sprekers door draagt Delia Bremer gedichten voor, begeleid door muziek van gitarist Marius Klein. U kunt na de lezingen met de sprekers in discussie. Het debat duurt tot ongeveer 15.30 uur.

De komst van de De Watervlo naar Drenthe is een initiatief van acht gemeenten en drie waterschappen. Het schip vaart een groot gedeelte van oktober door Drenthe en meert aan in diverse gemeenten. Gemeenten Hoogeveen en De Wolden hebben dit project samen aangepakt. Het schip ligt in Echten van 13 tot en met 20 oktober en geeft in deze periode leuke en leerzame lessen aan 20 basisschoolklassen uit beide gemeenten.

Voor verdere ligplaatsen van de Watervlo in Drenthe en de activiteiten die daarbij worden gehouden kijkt u op www.nederlandleeftmetwater.nl.