Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gratis filmpremière Taste the Waste op zaterdag 16 oktober Filmevenement over voedselverspilling en wereldhonger

Utrecht, 12 oktober 2010 - Ieder jaar wordt op 16 oktober wereldwijd aanddacht gevraagd voor het hongervraagstuk. In Nederland alleen al wordt elk jaar voor 4.4 miljard euro aan voedsel weggegooid, in de hele keten van producent tot en met de consument. Maar wat merken die 1 miljard mensen die nu ondervoed zijn ervan als wij minder verspillen? Op die vraag en meer probeert het filmprogramma 'Minder afval, minder honger?' antwoord te geven in het Louis Hartlooper Complex op zaterdag 16 oktober.

Op dit gratis evenement draaien filmcollages van thematische (korte) films en documentairefragmenten, met telkens aansluitend een korte discussie over de relatie tussen voedselverspilling en wereldhonger. De middag wordt gestart met de premières van een korte documentaire van de Wemos Foundation en de Internationale documentaire Taste the Waste, van regisseur Valentin Thurn. Taste the Waste reist over de wereld om te zien hoe voedselverspilling plaats vindt, maar ook wat we er aan kunnen doen. Waarom overladen supermarkten hun schappen met een variëteit van hetzelfde product? Waarom wordt sushi als varkensvoer gebruikt? Hoeveel draagt voedselverspilling bij aan wereldhonger? Maar we zien ook hoe we verspilling kunnen reduceren zonder verlies van de huidige standaard van leven. Taste the Waste laat zien dat het ook anders kan.

De middag vindt plaats onder leiding van Rutger Schilpzand, voedingskundige, die met de zaal discussieert over honger in de wereld, voedsel weggooien en wat je zelf kunt doen.

Programma:
15.00 - 16.15 uur Première docuumentaires 'Taste the Waste' & 'Ondervoeding de wereld uit - Bolivia aan zet' 16.15 - 16..40 uur Korte pauze
16.40 - 18.15 uur Filmcollages en discussie (3 rondes)

Zaterdag 16 oktober | Filmprogramma Minder afval, minder honger 15.00 -- 18.15 uur | Zaal 3 | Gratis toegang
Kaarten reserveren: 030 232 0450

Meer info: www.wereldvoedseldag.nl en www.tastethewaste.nl

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1, Utrecht
www.hartlooper.nl

EINDE PERSBERICHT




Ingezonden persbericht