Ingezonden persbericht


FUSION IN GEBEDSHUIZEN 16 oktober 2010 in Rotterdam

Voor het tweede achtereenvolgende jaar presenteert Kosmopolis Rotterdam: (S)PREEKKOREN, hoor jij wat ik geloof. Opnieuw zingen verschillende Rotterdamse koren elkaars religieuze teksten in elkaars gebedshuizen. Noem het fusion: bijzondere ontmoetingen van geloofsovertuigingen die normaliter lijnrecht tegenover elkaar staan. De ene geloofsgemeenschap bestempelt hun god tot de enige Almachtige, de andere gemeenschap wil verschillen overschrijden en het goede van alle godsdiensten samenbrengen. Voor Kosmopolis Rotterdam en Spreekkoren werken ze samen om een sprankelend en inspirerend concert aan u te kunnen presenteren.

Op 16 oktober a.s. vindt het eerstvolgende concert plaats in de Rooms Katholieke Kerk 'De Heilige Kruisvinding' in Rotterdam. Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Bennacer, koorleider van de Anasheed kinderKOOR Al Wahda zegt: "wij wonen in Nederland. Met alle verschillende geloven. Wij vinden het belangrijk om ons daarmee te verbinden."

(S)preekkoren speelt zich af op plekken waar Rotterdammers hun geloof belijden: in de kerken, moskeeën en tempels van Rotterdam. Tijdens (S)preekkoren repeteren de koren met elkaar, discussiëren en stellen in overleg met muzikaal choreograaf Carlo Balemans het repertoire samen. Op 16 oktober doen onder andere mee: Brahma Kumaris, Bahá'is, Grupo Amor Y Paz, Bhakti Holland kirtan, Praiseteam De Nieuwe Weg. Een aantal Gospelsolisten verbindt muzikaal de verschillende geloofsovertuigingen.

Presentatie: Greta Vercruyse & Conny Groot.

(S)preekkoren
Het programma (S)preekkoren bestaat uit een aantal onderdelen: een intercultureel muziekprogramma, gastpreken van voorgangers in verschillende wijken van Rotterdam en de theatervoorstelling As I Left My Father's House van schrijver/regisseur Bright Richards. Tot slot is er op 28 november in de Rotterdamse Schouwburg een festival waar de verschillende onderdelen bij elkaar komen.

Kosmopolis Rotterdam
Kosmopolis Rotterdam verbeeldt in kunst- en cultuurprojecten de leefwereld van Rotterdammers. Zij laten aan elkaar zien wat hun gedachten en verwachtingen zijn over het leven in die grote stad. De hele stad wordt daarvoor als podium gebruikt: in de wijk, op het plein, in theaters en parken etc.

Concert (S)preekkoren
Datum : zaterdag 16 oktober 2010
Aanvang : 20.00 uur
Locatie :RK Kerk 'De Heilige Kruisvinding', Beukendaal 2, Rotterdam Toegang : gratis

Voor meer informatie zie: www.kosmopolisrotterdam.nl