Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 13-10-2010

AVRO BRENGT OPNIEUW SPANNENDE JEUGDSERIE OVER DE MIJNEN

Vanaf aanstaande zaterdag Tien torens diep op Z@pp

Met de reddingsactie van de Chileense mijnwerkers is de mijnindustrie nu al wekenlang wereldwijd in het nieuws. De serie Tien torens diep gaat terug in de tijd van de Nederlandse mijnwerkers in Limburg. De jeugdserie gaat over de vriendschap tussen Stef, Victor en Wietske, hun geheime club en de spannende wereld onder de grond, de mijnen. Vanaf zaterdag 16 oktober zendt de AVRO de jeugdserie Tien torens diep opnieuw uit op Z@pp.

Tien torens diep speelt zich af in Zuid Limburg, het hart van de voormalige mijnstreek, in de jaren '50, de tijd dat de steenkolenmijn in Nederland volop in productie waren. De boezemvrienden Stef en Victor wonen in het Zuid-Limburgse mijndorp Oranjedorp, waar alles draait om de steenkolenmijn Oranje Nassau. In hun geheime club verzinnen Stef en Victor allerlei gewaagde plannen om in de steenkolenmijn te komen. Een meisje, Wietske, komt er achter, maar is zij te vertrouwen? En hoe meer de jongens over de steenkolenmijn ontdekken, hoe meer de twijfel toeslaat over hun plannen. Zeker als de mijn zich van zijn gevaarlijkste kant laat zien...

Tien torens diep is genomineerd voor de Cinekid Kinderkast Publieksprijs fictie. Elk jaar nomineren een vakjury en een publieksjury ieder drie programma's in twee categorieën: fictie en non-fictie. Er wordt gekozen uit tientallen jeugdprogramma's van publieke en commerciële omroepen uit Nederland en Vlaanderen. AVRO Hoofdredacteur Z@pp / Nederland 3 Danielle Meyer over de nominatie: "Tien torens diep gaat over een belangrijk deel van de Nederlandse cultuurhistorie. De AVRO is er trots op dat zij dit stukje cultuur door kan geven aan de jongere generatie. Wij hopen hiermee een brug te kunnen slaan tussen de generaties in Limburg in het bijzonder maar ook in de rest van Nederland. Dankzij een vruchtbare samenwerking tussen Bijker producties, L1, diverse regionale organisaties en de AVRO is er een prachtige serie ontstaan. Het is geweldig dat dit door het publiek wordt herkend en gewaardeerd."

Voor meer informatie: tientorensdiep.avro.nl.

Tien torens diep, vanaf zaterdag 16 oktober om 19.00 uur bij de AVRO op Z@pp.



Algemene omroepvereniging AVRO