Gemeente Tilburg

Zaterdag 16 oktober: G-korfbaldag in T-Kwadraat

Ook G-korfbalinterland Nederland - België als side event voor het EK Korfbal

Zaterdag 16 oktober staat sportcomplex T-Kwadraat in het teken van G-korfbal. Korfballers met een verstandelijke beperking uit Zuid-Nederland en België nemen deel aan korfbalclinics en er wordt een G-korfbalinterland Nederland - België gespeeld. Deze side events worden georganiseerd in het kader van het aankomende EK Korfbal in Tilburg. Stichting Amarant, Fonds Gehandicaptensport, korfbalvereniging KV Tilburg en gemeente Tilburg nemen gezamenlijk de organisatie van de G-korfbaldag op zich.
Programma zaterdag 16 oktober
Vanaf 13.30 uur geeft korfbalinternational en Tilburg-ambassadeur Tim Bakker in sportcomplex T-Kwadraat clinics aan leden van korfbalverenigingen met een G-afdeling uit Zuid-Nederland en België. Aansluitend is er een Meet & Greet met hem. Om 15.00 uur start de G-korfbalinterland tussen Nederland (district Zuid) en België. Na het programma voor de G-korfballers spelen de A-internationals van België in hun voorbereiding op het EK Korfbal twee wedstrijden tegen Fortuna/MHIR uit Delft (17.00 uur en 19.00 uur). Zondag spelen de Zuiderburen nog een oefenwedstrijd tegen de Brabantse Selectie (15.00 uur). EK Korfbal in Nederland
Het EK Korfbal in Nederland is van 22 t/m 31 oktober 2010. De landenteams van België, Polen, Schotland en Catalonië spelen van 22 t/m 24 oktober zes groepswedstrijden in sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg. De overige groepswedstrijden van het EK Korfbal worden in Leeuwarden, Almelo en Den Haag gespeeld. De eindrondes zijn van 25 t/m 30 oktober in het Topsportcentrum in Rotterdam. Het Rotterdamse Ahoy is op 31 oktober de finaleplaats. Kaarten voor de zes groepswedstrijden van het EK Korfbal in Tilburg zijn te bestellen via de site www.korfbaltickets.nl.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.