MTNL


Amsterdam, 14 oktober 2010

PERSBERICHT

Eerste grote tv-interview Kathleen Ferrier

CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier geeft zaterdag, twee dagen na de installatie van het nieuwe kabinet, haar eerste grote tv-interview. Z.O.Z.-presentator Anil Ramdas spreekt indringend met haar over haar drijfveren, haar twijfels en de moeilijke periode die achter haar ligt.

Als 16-jarig meisje verliet ze Suriname, het land waarvan haar vader Johan de eerste president was. Ze reisde over de hele wereld en zette zich in voor arme vrouwen. In Nederland werd Ferrier lid van het CDA, de partij waarvoor ze sinds 2002 in de Tweede Kamer zit.

Op de samenwerking met de PVV zei ze aanvankelijk 'nee', waarna ze bestempeld werd als CDA-dissident. In Z.O.Z. geeft ze antwoord op de vraag waarom ze de gedoogsteun van de PVV nu wél accepteert.

Z.O.Z. is zaterdag 16 oktober om 15.20 uur te zien op Nederland 2. De talkshow wordt geproduceerd door MTNL en uitgezonden door de VPRO.

Dezelfde uitzending is ook te zien op lokale zenders in Amsterdam (AT5 en Salto), Rotterdam (DNAMC en RotterdamTV) en Utrecht (UStad), alsmede het digitale kanaal Spirit24. Kijk voor uitzendtijden op www.mtnl.nl