Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-10-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 16 oktober
Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 16 OKTOBER

In TROS KAMERBREED van zaterdag 16 oktober zijn te gast: Mark Verheijen, de nieuwe partijvoorzitter van de VVD, Kim Putters, lid van de Eerste Kamer voor de PvdA en kandidaat-lijsttrekker, en Raymond Gradus, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA. Het kabinet Rutte is een feit. De VVD en het CDA regeren en de PVV steunt het beleid vanuit het parlement. Een minderheidscoalitie in een versnipperd politiek landschap. Inmiddels is de politieke rook opgetrokken en lijkt de nieuwe ploeg aan de slag te kunnen. Tijd om de balans op te maken.

Waar staan de VVD, het CDA en de PvdA ideologisch gezien, welke ontwikkelingen hebben ze doorgemaakt en met welke koers gaan ze komend voorjaar de Provinciale Staten verkiezingen in? Raymond Gradus van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA staat voor de vraag hoe het CDA verder moet met de ideologische verschillen tussen wel of niet met de PVV. Heeft het historische congres bruggen of gaten geslagen?

Kim Putters wil aanvoerder worden van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Met welke koers moet de PvdA zich gaan profileren? En kan Mark Verheijen, de nieuwe, tijdelijke, partijvoorzitter rustig achterover leunen of moet hij de VVD constant bijsturen nu Wilders op de achtergrond flink mee naar rechts leunt.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl