Ingezonden persbericht

Lottokoorts:
36 miljoen euro valt gegarandeerd op 16 oktober 2010

Miljoenen Nederlanders hopen op winnende nummers

Rijswijk, 9 oktober 2010 - Nadat vandaag de Lotto Jackpot van 35,5 miljoen euro niet viel, doet zich nu een unieke situatie in Nederland voor. De Jackpot is 12 maanden niet gevallen en moet daarom in de eerst volgende trekking worden uitgekeerd. Dit betekent dat de Lotto recordjackpot van 36 miljoen euro volgende week zaterdag 16 oktober gegarandeerd gaat vallen.

Net als bij iedere Lottotrekking worden door de notaris op 16 oktober zes getallen en een kleur getrokken. De Jackpot zal worden uitgekeerd in de prijsklasse waar het eerste een winnaar is. Op het moment dat er niemand is met zes getallen en de goede kleur, gaat de Jackpot naar de persoon (of personen) met zes goede getallen. Wanneer hier ook geen winnaar is, gaat de Jackpot naar de persoon (of personen) met vijf getallen en de goede kleur. Dit wordt herhaald totdat in een prijsklasse één of meerdere winnaars zijn.

Ongekende situatie
Op het hoofdkantoor van De Lotto in Rijswijk kijken ze met enthousiasme uit naar dit unieke moment in de Lottogeschiedenis. Commercieel directeur van De Lotto, Frank Bijman: "Het is voor ons een ongekende situatie dat de Jackpot twaalf maanden lang niet gevallen is en dat we aanstaande zaterdag gegarandeerd een of meerdere mensen gelukkig gaan maken met de Jackpot". Lotto hecht er altijd veel belang aan dat winnaars van de Jackpot of andere grote prijzen goed begeleid worden. "Wij nodigen grotere prijswinnaars altijd uit op kantoor om ze te feliciteren, maar we adviseren ze ook over de belangrijke eerste stappen die ze moeten nemen. Je kan hierbij denken aan een gesprek met een notaris die winnaars advies kan geven over zaken als schenkingsrecht, erfrecht en dergelijke. De meeste nieuwe miljonairs die wij ontvangen, zijn redelijk nuchter en zetten het geld eerst op een spaarrekening en kopen na verloop van tijd een nieuwe auto of investeren het in een huis," aldus Bijman.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.

Einde persbericht

Achtergrondinformatie (