Politie Gelderland-Zuid

Geschoten bij overval

Millingen aan de Rijn, 16-10-2010 o Vrijdagavond rond middernacht werd de gemeenschappelijke meldkamer gebeld door een vrouw uit Millingen aan de Rijn. Zij vertelde de politie dat haar man was neergeschoten nadat hun woning aan de Zeelandstraat door meerdere mannen met bivakmutsen was overvallen. Hulpdiensten gingen met spoed naar de woning.

In de eerste melding van de vrouw werd gesproken over vier of vijf mannen met bivakmutsen. Zij zouden al rond 21.00 uur de woning zijn binnengedrongen. De uren daarna werden voor de bewoners, een 46-jarige man, 41-jarige vrouw en hun 10-jarige dochter door de overvallers bedreigd en vastgehouden in de eigen woning. In de uren die volgden hebben zij de woning flink overhoop gehaald. De man, van 46 jaar, werd door de overvallers flink toegetakeld. Hij is niet alleen geslagen maar ook drie keer geraakt door een kogel. De man is naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht om behandeld te worden aan zijn verwondingen en zal nog worden gehoord over de overval.

Details
De overvallers zijn er rond middernacht vandoor gegaan. De vluchtroute is door de politie nagegaan maar de daders zijn niet gevonden. De vrouw vermoed dat het om vier mannen gaat. Alle vier spraken Nederlands maar twee van hen met een buitenlands accent. Alle daders waren ongeveer 25-30 jaar en allen droegen bivakmutsen. De vrouw kon het overvallenteam een aantal details geven over drie daders.

Dader 1:
Is rond de 25 à 30 jaar oud
Droeg een zwarte bivakmuts met punt, die slap omlaag hing Heeft een licht getinte huidskleur
Heeft opvallend brede lippen
Sprak Nederlands met een buitenlands accent
Droeg een egaal zwarte driekwart lange jas
Droeg een zwarte broek
Daaronder droeg hij bergschoenen

Dader 2:
Is rond de 25 à 30 jaar oud
Droeg een gebreide bivakmuts
Heeft een blanke huidskleur
Sprak accentloos Nederlands
Droeg een korte zwarte jas van skai-achtige stof

Dader 3:
Is rond de 25 à 30 jaar oud
Droeg een bivakmuts
Droeg een opvallende, zwarte jas met een geel/witte print op het borstvak
Is ongeveer 1.60m lang en was opvallend kleiner dan de andere 3 daders

Sporen
Het special overvallenteam van de politie Gelderland-Zuid is direct een onderzoek gestart naar de gewapende overval. Een speurhond is ingezet en heeft meerdere sporen gevonden waarvan wordt onderzocht of die aan de overvallers toebehoren. Forensisch onderzoekers hebben op de plaats delict tevens onderzoek verricht.

Getuigen
Het overvallenteam wil graag meer weten over deze gewelddadige overvallers. Hebt u misschien iets gehoord of gezien dat het overvallenteam kan helpen bij het vinden van deze daders? Neemt u dan contact met hen op via het telefoonnummer 0900-8844 of als u liever anoniem belt, belt u dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Laatst gewijzigd 16-10-2010 15:01 | © Regio Gelderland-Zuid |