Politie Midden- en West Brabant

persberichten District Tilburg

Tilburg, 16-10-2010

Politie houdt toezicht in horecagebied

TILBURG: De politie hield in de nacht vrijdag 15 oktober op zaterdag 16 oktober 2010 toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het centrum van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van het cameratoezicht.

In totaal arresteerde de politie zes personen. Aan het Piusplein werden rond 01:45 uur twee 16-jarige jongens aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Een 21-jarige Tilburger ging rond 02:00 uur aan de heuvel een portier te lijf met een asbak. Op de Heuvel werden om 01:30 uur en 03:30 uur twee verdachten, een 20-jarige Tilburger en een 38-jarige inwoner van Oisterwijk aangehouden voor het uitdelen van een klap. Een 17-jarige jongen uit Berkel Enschot kon zich om 03:00 uur aan de Heuvelring niet legitimeren, toen een agent daarom vroeg.

Uitgaan in Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Politie neemt aangifte op van bedrijfsinbraak

TILBURG: In een horecabedrijf aan de Broekhovenseweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Het dievengilde is binnengekomen, na het forceren van een rolluik en vervolgens een raam. De buit bestaat uit een hoeveelheid sigaretten en sloffen shag.

Huiselijk geweld is niet normaal

TILBURG: Zaterdagmorgen heeft de politie in de wijk Wandelbos een 33-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Rond 11:15 uur werd bij de meldkamer door meerdere
1-1-2-bellers gemeld dat een vrouw door haar man was mishandeld. Agenten troffen de vrouw korte tijd later met een bloedende hoofdwond aan in haar woning. Haar echtgenoot is direct aangehouden voor huiselijk geweld en is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweld.nl

Bron: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 16-10-2010 15:43 | © Regio Midden en West Brabant |