Politie Gelderland-Zuid

Grote verkeerscontrole

Culemborg, 16-10-2010 o Vrijdagavond en nacht organiseerde het politieteam Culemborg / Buren samen met de vreemdelingendienst, parketpolitie, douane, marechaussee, verkeerspolitie, speurhondengeleiders en het BOB promotieteam een grote verkeerscontrole. Zowel in Culemborg als de gemeente Buren heeft de controle bijgedragen aan de verkeersveiligheid op straat en is zonder ernstige voorvallen verlopen.

Tussen 19.00 en 03.00 uur werd de controle gehouden en zij bestond uit twee groepen. Eén groep voerde de controles uit nabij het politiebureau in Culemborg, de andere groep binnen de gemeente Buren, te weten, bij het tankstation in Ingen (N320) en het tankstation aan de Culemborgseweg in Asch.

Blazen
In totaal werden 107 bekeuringen uitgeschreven en werkten 701 passanten mee aan een blaastest. Een automobilist werd aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie en er werd een persoon aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie omdat hij traangas en een honkbalknuppel bij zich had in de auto. Daarnaast passeerden twee automoblisten de controlepost terwijl zij nog vonnissen hadden openstaan en werden van de 701 afgelegde blaastesten vijf personen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Hoogste meting
Een man van 39 jaar uit Culemborg was één van de passanten bij de controle en hij blies ter plaatse een A indicatie. De man uit Culemborg ging mee voor het afleggen van een ademanalysetest en die gaf een resultaat van 390 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). De man kreeg een rijverbod van drie uren opgelegd.

Meest voorkomend
Het viel de controleurs op dat veel passanten niet hun rijbewijs konden tonen bij controle. Maar liefst 37 passanten hadden geen rijbewijs bij zich. Daarnaast konden 11 passanten geen kentekenbewijs tonen. Negen fietsers reden langs de controle zonder werkende fietsverlichting en van de automobilisten passeerden ook negen maal een voertuig waarvan de verlichting niet in orde was. Ook bromfietsers werden gecontroleerd en bij vier van de passerende bromfietsen bleek de constructiesnelheid niet in orde. (13)

Laatst gewijzigd 16-10-2010 17:28 | © Regio Gelderland-Zuid |