Unieke Expositie van Kamino Art Application 06/10/2010 11:41

Van Empel Woordwerk B.V.

Kamino Art Application is in Nederland! Vanaf 17 oktober is voor het eerst in ons land werk te zien van dit bijzondere, internationaal opererende multitalent in de bedrijfsruimte van Greet van Zoomeren te Ankeveen. Naast deze expositie zijn onder de naam Elegant Egyptian Extravaganza ook de antieke bouwmaterialen te zien waarmee Greet van Zoomeren nationaal en internationaal een begrip is geworden. Kamino Art Application is bekend van zijn schilderijen, fotografie, zeefdrukken, animatie, films en performances. Vooral de manier waarop hij al deze disciplines weet te combineren en te transformeren tot nieuwe kunstvormen is ongekend. Zelf zegt hij: "Waar Andy Warhol moest stoppen, ga ik verder." In zijn Nederlandse expositie zijn daar fraaie voorbeelden van te zien.
Kamino Art Apllication is jong en werkt toch al dertig jaar gestaag aan een inmiddels indrukwekkend oeuvre. Lange tijd reisde hij kriskras door Europa zijn werk achterna. Hij stond op het podium met James Brown, John Lee Hooker, Curtis Mayfield, George Benson, Charles Mingus en Carlos Santana. Met een collega maakte hij enorme land-art projecten, maar evengoed kan hij als geen ander intieme portretten schilderen van mensen die hem raken.
Kunstenaars als Kamino Art Apllication zijn zeldzaam. Het is een geluk dat zijn werk nu voor het eerst te zien is in Nederland. U bent van vanaf 17 oktober van harte welkom in de bedrijfsruimte van Greet van Zoomeren, Cannenburgerweg 61b, 1244 RH Ankeveen. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl