Gemeente Doetinchem

Jubileum van DOS gevierd met benefietconcert

Actueel bericht, 6 oktober 2010

Op zondag 17 oktober vanaf 16.00 uur vindt onder de naam Hola La Libertad een benefietconcert met kunstveiling plaats. Voor EUR17,50 krijgt u een onvergetelijke zondagmiddag.

Vele partijen werken belangeloos mee om van deze dag een succes te maken. Het Martinuskoor uit Gaanderen voert de Misa Criolla op en het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen verwent het oor met indrukwekkende muziekstukken. De opbrengst van deze bijzondere namiddag gaat naar het opstarten van het beroepsonderwijs in La Libertad, de zusterstad van Doetinchem.

Veiling Nicaraguaanse kunstwerken

De kunstwerken die gemaakt zijn op 4 panelen tijdens de "muur"schilderweek worden geveild, door veilingmeester Jaap Berenbak. Wilt u een uniek kunstwerk bezitten, bied dan mee! De schilderijen beelden het beroepsonderwijs in La Libertad uit. DOS en het beroepsonderwijs Doetinchem heeft een stedenband met La Libertad in Nicaragua. De projecten die DOS uitvoert, vallen onder de millenniumdoelen 1, 2, 7 en 8 en hebben de thema's: maaltijdvoorziening voor ouderen, onderwijs, water & sanitatie, huizenbouw en projecten ter stimulering van de locale economie. Het opstarten van het beroepsonderwijs in La Libertad valt onder millenniumdoel 8 en is een belangrijke factor in de ontwikkeling van de lokale economie.

Meer informatie

Meer informatie over de projecten van DOS is te vinden op www.dos-doetinchem.nl.

Actueel