Gemeente Hellevoetsluis


Week van de Geschiedenis begint spetterend in Hellevoetsluis

De Week van de Geschiedenis begint in Hellevoetsluis op zondag 17 oktober met leuke activiteiten voor jong en oud. Het thema van dit jaar is "Land en Water", een onderwerp dat goed past bij Hellevoetsluis en Voorne-Putten. De gemeente Hellevoetsluis en "Voorne in alle Staten" hebben een aantal gratis toegankelijke activiteiten georganiseerd in de Vesting. Van 11.00 tot 16.00u kunt u meedoen, meevaren of een bezoek brengen aan de volgende activiteiten.

Kampement
Bij Kazerne Haerlem wordt de geschiedenis tot leven gebracht door een kampement van soldaten in historische uniformen. Zij laten zien hoe het soldatenleven er vroeger uitzag. Ook vinden er rondleidingen plaats op de verdedigingswerken.

Waterplezier
Bij het Brandweermuseum geeft de blusboot Jan van der Heyde demonstraties.
Nog meer waterpret vindt u op de Vestinggracht bij de Glacisweg : maak in
de Aquabubbels een wandeling over het water of stap met het hele gezin in een Aquaroller.
Als speciale attractie vindt er die middag een heus aquabubble-ballet plaats.

Lezing
Arie van de Ban / Stichting Historisch genootschap de Kruyttoren zal in het Kruythuisje lezingen geven met als thema "de Innundatie' en "Een mammoet in de Noordzee"

Rondvaart met Bob Benschop
Stap aan boord van het schip Breeveertien en maak een gratis rondvaart over het Haringvliet en langs de Haringvlietdam. Bob Benschop van Streekarchief VPR vertelt u tijdens de rondvaart over Hellevoetsluis als haven, het Haringvliet en de Deltawerken.
Er vinden 3 afvaarten plaats: om 12.00u, om 13.30u en om 15.00u. De Breeveertien vertrekt vanaf de Vuurtoren, de rondvaart duurt ongeveer een uur. De rondvaart is afhankelijk van de weersomstandigheden. Vol = vol.
Op deze dag is de vuurtoren speciaal voor publiek geopend van 12.00 - 16.00u. Ook is Bezoekerscentrum De Veste van 12.00- 16.00u geopend. Voor openingstijden en activiteiten van de musea raadpleeg de betreffende websites.

Landelijk is de week van de geschiedenis van 16 tot en met 24 oktober. Kijk op www.weekvandegeschiedenisinnl.nl

10/08/2010