Woningcorporatie Ymere

Kunstuitleen voor huurders in Almere Poort

8-10-2010

Fotografe Dorothée Meyer maakte in de periode september 2009 tot en met september 2010 schitterende fotos van de natuur in Almere Poort in verschillende wisselende jaargetijden.

Uit dit grote aanbod aan professionele fotos heeft Museum De Paviljoens 5 fotos geselecteerd. In totaal zijn er 10 exemplaren van elke foto beschikbaar voor huurders van Ymere uit Almere Poort.

Expositie in Museum de Paviljoens
Uit de vele fotos die Dorothée Meyer heeft gemaakt, zijn er 5 uitgekozen door Museum De Paviljoens. Deze reeks wordt tot en met zondag 17 oktober 2010 tentoongesteld in Paviljoen 5 bij Museum De Paviljoens.

De eerste enthousiaste huurders van Ymere voor het project wil graag alle vijf de foto's in bruikleen. Als eenmalige service helpt Museum De Paviljoens met het ophangen van de foto's. De bewoners hebben zelf aangeboden om hun enthousiasme te verspreiden onder de buren.

Bruikleen aan huurders van Ymere in Almere Poort Van elke foto zijn er 10 exemplaren in een formaat van 50 x 70 cm afgedrukt en opgeplakt op dibond met een ophangsysteem. Deze 50 fotos worden na de expositie in bruikleen gegeven aan huurders van Ymere in Almere Poort.

Het is de bedoeling dat de 50 fotos blijven hangen in de diverse huurwoning van Ymere in Almere Poort. Bij een verhuizing blijven de fotos in de woning achter voor de nieuwe huurders. Daarnaast kunnen de fotos worden teruggeven aan Ymere wanneer bewoners het tijd vinden voor iets nieuws aan de muur. Ymere zoekt dan een andere huurder in Almere Poort die interesse heeft in de fotos.

Over Dorothée Meijer
Dorothee Meijer heeft onder meer in opdracht van het Fotomuseum samen met het Havenbedrijf Rotterdam en SKOR (Stichting Kunst in de openbare ruimte) de opdracht gekregen om de aanleg van de Tweede Maasvlakte vast te leggen.
Eerder maakte fotografe Dorothée Meyer in dit verband een fotoserie van de kustlijn van de bestaande Maasvlakte. Voor Ymere heeft zij de natuur gefotografeerd in Almere Poort.

Samenwerking De Paviljoens en Ymere
Ymere staat als maatschappelijke onderneming voor wijken met perspectief, waar bewoners willen wonen, leven en zich ontplooien. Almere Poort is nog als een ongeschreven blad. Het aanbod kunst en cultuur in dit nieuwe stadsdeel is nog beperkt. Ymere wil samen met De Paviljoens kunst dichter bij huis halen.