Nationale Modelbouw Manifestatie in het Militaire Luchtvaart Museum

13/10/2010 10:02

Militaire Luchtvaart Museum

Ontdek de kunst van het modelbouwen

In de herfstvakantie, van 17 tot en met 24 oktober 2010, organiseert het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg in samenwerking met de International Plastic Modellers Society (IPMS) de 28ste Nationale Modelbouw Manifestatie. Modelbouwliefhebbers komen aan hun trekken in het museum waar diverse modelbouwclubs de kunst van het bouwen van schaalmodellen demonstreren.

Tijdens de manifestatie komen bezoekers alles te weten over het bouwen en het besturen van modellen op schaal. Een groot aantal verenigingen presenteert diverse eigengebouwde en uit bouwdozen vervaardigde modellen van vliegtuigen, schepen, auto's en andere zaken.

Net als voorgaande jaren staat er op het buitenterrein een groot waterbassin waarin demonstraties worden gegeven met radiografisch bestuurbare modelschepen. Daarnaast stelt de Stoom Groep West bezoekers in de gelegenheid een ritje te maken in hun prachtige schaalmodel stoomlocomotief.

Modelbouwworkshops

Enthousiast geworden na het bewonderen van zoveel prachtige schaalmodellen? Tijdens dit evenement kunnen bezoekers de kunst van het modelbouwen zelf uitproberen door mee te doen aan de workshop 'Take it and Make it'. Dit zal plaatsvinden in de tent op het buitenterrein waar de bezoekers tegen sterk gereduceerde prijzen modelbouwpakketjes kunnen kopen en ter plekke in elkaar kunnen zetten. Tevens kan in de museumwinkel uit een groot assortiment modelbouwpakketten gekozen worden om mee te nemen naar huis.

Openingstijden In tegenstelling tot eerdere berichten zal het Militaire Luchtvaart Museum op 9 oktober voor het laatst op zaterdag geopend zijn. Vanaf week 41 zijn de openingstijden als volgt: dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 16:30 uur. Zondag van 12:00 uur tot 16:30 uur. Gesloten op maandag, zaterdag, Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Koninginnedag, Eerste Pinksterdag en beide Kerstdagen.

Tijdens de Nationale Modelbouw Manifestatie is het museum dus gesloten op zaterdag 16 oktober en op zaterdag 23 oktober.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.militaireluchtvaartmuseum.nl