Gemeente Voerendaal


\ 13/10/2010 - Themawandelroute 'Natuurlijk Steengoed' De gemeente Voerendaal heeft samen met VVV Zuid- Limburg en vele enthousiaste Kunradenaren een beleveniswandeling ontwikkeld en beschreven in de brochure Natuurlijk steengoed. Op zondag 17 oktober vindt om 11.00 uur, binnen de muren van Herberg de Pintelier in Kunrade (Valkenburgerweg 33), de officiële onthulling plaats van deze vijfde en daarmee laatste themawandelroute van Voerendaal. De themaroute is niet alleen bestemd voor recreatieve wandelaars in de regio, maar ook bijzonder interessant voor de inwoners van Kunrade met name vanwege de vele boeiende achtergrondverhalen.

Natuurlijk Steengoed
De term schilderachtig gaat zeker op voor de dorpskern Kunrade met zijn typische lintbebouwing. Gelegen op de grens van Parkstad Limburg en het Zuid-Limburgse Heuvelland weet Kunrade als geen ander het beste uit twee werelden te combineren. Schitterende panoramas en aandacht voor traditie maken van deze wandeling een ware ontdekkingstocht. Ontdek onderweg de Via Belgica één van de belangrijkste Romeinse militaire routes, kom erachter waarom Coca Cola pas later in Kunrade zijn intrede deed en geniet van bijzondere flora en fauna.

Kunradersteen
Tijdens de wandeling wordt de wandelaar geattendeerd op diverse plekken waar de Kunradersteen zichtbaar aan de oppervlakte komt. In groeven en kalkovens, gebouwen en wijngaarden, de lintbebouwing van Kunrade en in het verstilde Winthagen en natuurlijk in de prachtige kalklandschappen van de Kunderberg. Dat is genieten op z'n Kunders.

Speciale openingsactie
Als speciale actie worden op zondag 17 oktober vanaf 12.30 tot 16.00 uur in Herberg De Pintelier de eerste 200 exemplaren gratis uitgegeven, volgens het principe op = op. Daarna zal Natuurlijk Steengoed alleen deze dag te koop zijn tegen 20% korting, dus voor maar slechts 2,40.

Interesse?

De brochure Natuurlijk Steengoed wordt door heel Zuid-Limburg gedistribueerd en is vanaf 18 oktober verkrijgbaar bij alle VVV vestigingen in Zuid-Limburg en via de website van de gemeente Voerendaal en VVV Zuid-Limburg. Natuurlijk Steengoed is de vijfde themaroute binnen de gemeente Voerendaal en daarmee is de serie kompleet. In deze serie zijn inmiddels de volgende titels van - beschreven en bewegwijzerde - wandelroutes verschenen:
* De Roode Draed in de kern Voerendaal;

* de 'Achteromkijkroute in Ubachsberg;

* 'Blindelings genieten' in Ransdaal;

* 'Klimmenderwijs' in Klimmen.

Alle uitgaven zijn te koop bij de VVV Zuid-Limburg vestigingen en gemeente Voerendaal.