Ingezonden persbericht


Persbericht

September 2010

Vier teams GGZ inGeest doen mee aan de Amsterdam Marathon

Honderdjarige loopt halve marathon

Zondag 17 oktober lopen vier teams van GGZ inGeest mee met de Amsterdam Marathon. Twee teams lopen de halve marathon, de twee andere staan ingeschreven voor de 8km. De teams bestaan naast medewerkers ook uit cliënten. De teams van GGZ inGeest lopen in een speciaal ontworpen t-shirt met daarop de tekst 'Ik ben 100 jaar'. Daarmee leveren de lopers een sportieve bijdrage aan de festiviteiten in het kader van 100 jaar Valeriuskliniek.

Met veel succes wordt looptherapie ingezet tegen psychische klachten als depressie. Het verbetert niet alleen de conditie, maar helpt ook het hoofd leeg te maken. Deelnemers leren hun eigen grenzen ontdekken en verleggen.

De Valeriuskliniek opende in 1910 haar deuren. In honderd jaar heeft de Valeriuskliniek in Amsterdam nationaal en internationaal grote bekendheid verworven. Van 2 november tot 6 november vinden diverse jubileumactiviteiten plaats. Hoogtepunt is de publieksdag op zaterdag 6 november. Het programma bestaat verder uit een reünie, filmvoorstellingen en een wetenschappelijk symposium. Kijk voor meer informatie op www.ggzingeest.nl/100jaarvaleriuskliniek.

----------