Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Amsterdam, 29 september 2010

Cultureel divers theater in beeld
Oeuvre tentoonstelling Jean van Lingen in nieuw MC Theater

"It's about the work, nothing but the work." (Rufus Collins)

Vanaf zondag 17 oktober t/m 19 december 2010 presenteren MC en Theater Instituut Nederland (TIN) 'It's about the work, nothing but the workŽ, een oeuvre tentoonstelling van het werk van fotograaf Jean van Lingen in het MC theater. Van Lingen is de enige fotograaf die zo uitgebreid en consistent de geschiedenis en de ontwikkeling van cultureel divers theater in Nederland van de afgelopen vijfentwintig jaar heeft vastgelegd. Deze tentoonstelling is de eerste in een reeks fototentoonstellingen die het TIN tot eind 2011 organiseert.

Fotograaf van het multicultureel theater

Jean van Lingen (1954, Frankrijk) volgt al sinds 1984 als fotograaf de ontwikkeling van het multiculturele theater in Nederland. Bijzonder aan Van Lingen's foto's is zijn belichtingstechniek waarmee hij zowel zwarte als witte personen goed op één foto krijgt. Hij werkte voor theaterpioniers als Rufus Collins en Henk Tjon (De Nieuw Amsterdam), Felix de Rooij en Norman de Palm (Cosmic Illusions). Ook John Leerdam (Cosmic theater), David Greaves en Nita Liem (Jongerentheater Nultwintig en later Don't Hit Mama), Marjorie Boston en Maarten van Hinte (Made in da Shade en later MC) hebben hun voorstellingen laten documenteren door Van Lingen.

Openingstijden tentoonstelling
De tentoonstelling is dagelijks geopend tussen 15:00 en 17:00 u en op voorstellingsavonden in het MC Theater. Plaats: MC Theater, Polonceaukade 5, 1014 DA Amsterdam. Deze tentoonstelling is in 2011 ook op andere locaties te zien.

Zondag 17 oktober opening en ŽOp de bank met Jean van LingenŽ Op zondag 17 oktober om 16:00 uur openen Marjorie Boston (artistiek directeur van MC) en Henk Scholten (directeur van het TIN) de tentoonstelling in de foyer van het nieuwe MC Theater op het terrein van de Westergasfabriek. Tijdens de opening zal Maarten van Hinte, regisseur en schrijver bij MC, tijdens een speciale editie van MC's talkshow 'Op de bank met.', in gesprek gaan met Van Lingen over zijn werk. Aanmelden via kassa@mconline.nl.


---