Gemeente Leudal


Nieuws

Gemeente Leudal organiseert kleurrijke bloembollenmarkt op 17 oktober

Gemeente Leudal heeft, zoals u heeft kunnen lezen, een bloembollenprijs gewonnen in het kader van het 150 jarig bestaan van de Koninklijke Algemene Vereniging van Bloembollencultuur.


20.000 bloembollen
In een talud in Haelen (In de Bremmen) zal het gemeentelogo worden aangeplant met 20.000 bloembollen. Een groot gedeelte wordt geplant op donderdag 14 oktober door leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Leerlingst. Tevens verzorgt een bloembollenfirma uit Lisse op school voor deze 2 groepen een bloembollenproject.
Op zondag 17 oktober van 11.30 uur tot 16.00 uur kunnen buurtbewoners en belangstellenden de tekst "LEUDAL" aanplanten met tulpenbollen.

Bloembollenmarkt
Op het gazon naast het talud staat een grote tent waar een bloembollenmarkt wordt gehouden voor de burgers van Leudal en belangstellenden. De tent is voorzien van marktkraampjes en hierin zullen vele bedrijven, hobbyisten, en kwekers zich profileren. De markt is kleurrijk en informatief op het gebied van bloembollen, planten, bloemen, bloemenkunst en alles wat daaraan gerelateerd is. Er worden producten verkocht, er worden demonstraties gegeven, er zijn filmbeelden van bloembollen en u kunt vragen stellen en uitleg krijgen over diverse groenonderwerpen.

Een greep uit de deelnemers
o Vereniging Groei & Bloei informeert u over diverse groenonderwerpen; o Pluktuin van Buggenum vertelt over vaste planten combineren met bloembollen;
o Bloembollenfirma Uittenboogaard uit Noorwijkerhout besteedt aandacht over de groei,bloei en toepassing en soorten van bloembollen; o Ardisia plantaardige vormgeving uit Roggel creëert prachtige bloemstukken in combinatie met bloembollen;
o Mevrouw Hannen uit Haelen is imker en vertelt alles over bijen en hoe belangrijk bijen zijn;
o Citaverde college is aanwezig met enkele leerlingen die als onderwerp hebben: bol- en knolgewassen die in de natuur voorkomen en bloembollen in een border;
o VELT (vereniging ecologisch leef- en teeltwijze) heeft een speciaal boekje ontwikkeld over bloembollen;
o De Oranjevereniging is aanwezig met perkplanten en kan er alles over uitleggen;
o Marja Nijskens brengt het verhaal van de Tulp op een theaterachtige wijze en leert u natuurbeleving;
o Kwekerij Linders uit Ell is aanwezig met vaste planten en Tuincentrum Hendriks uit Kessel laat u de diversiteit van viooltjes zien; o Bloembollenfirma Lubbe uit Lisse demonstreert een bloembollenplantmachine op het gras van de Bremmen en laat beelden zien van resultaten van machinaal planten;
o Art studio van Geel schildert landschappen en bloemen in de Bob Ross stijl, de beroemde Amerikaanse landschapsschilder bekend van de TV. o De heer van Geel demonstreert het schilderen van bloemen en hoe je de Bob Ross-techniek kunt leren.
o Orchideevereniging Middenlimburg weet alles over groei en bloei en onderhoud van orchideeën, tevens is er een vitrinekast met zeldzame soorten.

Kortom: een bijzondere kleurrijke en interessante markt die alles te maken heeft met bloemen, bloembollen, planten en kunstvormen van groen.

U bent van harte welkom op zondag 17 oktober!!!