Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 1 oktober 2010

Vlaanderen nodigt EU-expats uit om Vlaamse natuurpracht te ontdekken

Het Belgische EU-voorzitterschap is voor Vlaanderen een uitgelezen kans om Europa te vieren. In het kader van de feestelijke campagne 'Vlaanderen Schittert in Europa, Europa Schittert in Vlaanderen' worden allerlei activiteiten georganiseerd die de Vlaamse troeven extra in de verf zetten.

Naar jaarlijkse gewoonte zet de Week van het Bos de natuurlijke rijkdom van de Vlaamse natuur- en bosgebieden in de kijker. Het thema sluit dit keer aan bij het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit. Dit jaar richt het initiatief zich ook expliciet naar niet-Belgische EU-leden die in Vlaanderen verblijven. Zo zal de website van de Week van het Bos voortaan ook altijd een Engelstalig luik hebben.

De Vlaamse overheid schreef bovendien alle Europese scholen in Vlaanderen aan met een oproep om deel te nemen aan één van de meer dan honderd activiteiten in het kader van de Week van het Bos, of om de leerlingen een natuurworkshop te laten bijwonen en zo op een andere manier Nederlands te leren. Daarnaast werd aan de Europese scholen ook gevraagd om deel te nemen aan de 1 Miljoen Bomen-campagne, mee te helpen boompjes te planten op hun terrein en zo de kaap van één miljoen nieuwe Vlaamse bomen te halen (in het kader van de Billion Tree Campaign).

De Vlaamse overheid nodigt ook alle EU-expats uit op de slotapotheose van de Week van het Bos, op 17 oktober. Het wordt een feestelijke dag, waarop het Zoniënwoud haar geheimen prijsgeeft aan de hand van tal van avontuurlijke en educatieve activiteiten voor het hele gezin.

Het hele programma vindt u op www.weekvanhetbos.be (http://www.weekvanhetbos.be ).

Andere nuttige links:

www.vlaanderenschittert.eu (http://www.vlaanderenschittert.eu)

www.weekvanhetbos.be (http://www.weekvanhetbos.be)

www.natuurenbos.be/weekoftheforest (http://www.natuurenbos.be/weekoftheforest)

www.1miljoenbomen.be (http://www.1miljoenbomen.be)



Hopelijk zien we u op 17 oktober!