Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 11 oktober 2010

Amsterdam swingt tijdens 35e Amsterdam Marathon

De Amsterdam Marathon is populairder dan ooit. Meer dan 31.000 hardlopers uit 73 landen komen zondag 17 oktober naar de hoofdstad, om deel te nemen aan de 35e editie van dit mondiale sportfestijn. Zij en de duizenden toeschouwers langs het parcours en in het Olympisch Stadion krijgen dit jaar een swingend onthaal. Bijna dertig muzikale acts zet organisator Le Champion in, om deelnemers en publiek een uitwisbare indruk te bezorgen!

Het entertainment programma vangt aan om 9.45 uur, het moment dat het startschot van de marathon in het Olympisch Stadion zal klinken. Tot de laatste loper om 17.00 uur de finish is gepasseerd, verzorgen uiteenlopende acts een optreden op maar liefst 25 locaties in de stad. Van trendy, hip en eigenzinnig, tot het Hollandse levenslied en de latin sound, lopers uit de hele wereld zullen op de meest verrassende plekken aan hun trekken komen. Zo verzorgen de Zaanse band Chaos en zanger/gitarist Ed Vermeulen op de Amstel vanaf een boot hun optredens. Met de voeten op de grond zorgen muziekgroepen zoals de Teletoeters, Boerenkapel De Boekaniers en Fanfare 1e Liefdesnacht naast enkele traditionele draaiorgels voor de Hollandse noot. Onderscheidend zijn ook de bijdragen van een tot 'hippiebus' omgetoverde DJ-booth, DJ Elfje vanuit haar tot Superfly omgebouwde Italiaanse Piaggio Ape 50, Radio Barkas (het kleinste mobiele radiostation van Nederland) en de Spinkit (de kleinste DJ show ter wereld). Voor tropische sferen staan de Tropical Steelband, Sambaband Ola Dom, Djembegroep Zamana, Sambaband Bumba en Sambaband Sambalanco garant.

Eén van de hoogtepunten vormt tenslotte het amusement bij de Mizuno Zone op de Van der Madeweg in Amsterdam Zuid-Oost. Rob van Rossum presenteert aldaar een vier uur durend spetterend muziekprogramma met opzwepende beats en dansshow van The Bootcamp Club. Een paar honderd meter hiervoor geeft het Mercure Hotel op de Joan Muyskenweg met een Juich & Applaus-team het publiek het goede voorbeeld door een VIP-terras met live muziek langs het parcours in te richten.

Voor het complete programma met locaties en tijden ga je naar www.amsterdammarathon.nl.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht