Hoe meer hoe beter..., 2010 is het jaar van de biodiversiteit


Eerste IVN excursie vanuit het nieuwe Streekbos Paviljoen

BOVENKARSPEL, 20101013 -- Wim Jongejans, een van de oprichters van het IVN West-Friesland, heeft de eer om als eerste natuurgids een excursie te gaan leiden vanuit het nieuwe Streekbos Paviljoen. De officiële opening van het Paviljoen zal volgend jaar zijn.

Op zondag 17 oktober om 14:00 uur start de wandeling voor volwassenen door Het Streekbos. Tijdens het lopen wordt met allerlei voorbeelden de variatie in soorten en het nut daarvan behandeld.

Het is oogsttijd. Werk aan de winkel voor mensen, maar vooral voor de dieren in Het Streekbos. Zij zijn druk bezig met voorraden aanleggen, zich ingraven, verpoppen, zich vol eten, nakomelingen verzorgen etc. De biodiversiteit is niet een ver-van-mijn-bed-show maar overal om ons heen. Het IVN werkt al jaren aan Het Ecoproject in Het Streekbos, er komen steeds meer bijzondere soorten planten voort. Die trekken ook weer andere soorten vlinders en insecten aan. Door de aanplant van Het Streekbos is de vogelpopulatie in de omgeving drastisch gewijzigd. Veel mensen merken dit terecht op. Een havik, sperwer of Vlaamse Gaai kwam hier vroeger zelden of nooit voor. Het aantal soorten paddenstoelen overstijgt de 225 soorten. Ieder jaar worden er weer nieuwe soorten ontdekt en verdwijnen er weer andere. Ook in onze eigen omgeving kan je de natuur stimuleren en gunstige omstandigheden creëren voor planten en dieren. Geef de natuur een kans!

IVN West-Friesland