Ingezonden persbericht


35e Amsterdam Marathon start op 17 oktober EN GAAT krachten bundelen

De Stichting Amsterdam Marathon en Stichting Sportevenementen Le Champion gaan de krachten verder bundelen. Na 10 jaar intensieve samenwerking zullen zij hun bestuurlijke krachten bundelen en onder het bestuur van de stichting sportevenementen Le Champion verder werken aan een verdere uitbouw van dit toonaangevende sportevenement.

Le Champion, ook organisator van de Dam tot Damloop, de PWN Egmond Halve Marathon, Runner's World Zandvoort Circuit Run en andere evenementen, was vanaf 2000 verantwoordelijk voor de operationele organisatie van de Amsterdam Marathon.

Beide stichtingen hebben gekozen voor deze intensivering van de samenwerking omdat deze schaalvergroting vele voordelen oplevert op gebied van organisatiekosten. Daarnaast geeft het mogelijkheden voor sponsoren en partners om meer zichtbaar te kunnen zijn bij meerdere evenementen.

Voor de lopers betekent dit dat de marathon ook de volgende jaren op professionele wijze zal worden georganiseerd. Voor alle partners, sponsoren, gemeente Amsterdam, Amsterdamse atletiekverenigingen, blijft de marathon een betrouwbare en professionele partner.

De organisatie van de Amsterdam Marathon zal vanuit het Le Champion kantoor in Alkmaar gaan opereren en onder leiding staan van directeur Simone Richardson en projectmanager Cees Pronk.

De inschrijvingen van de Amsterdam Marathon zijn op 1 januari van start gegaan en al meer dan 1.100 mensen hebben zich ingeschreven! Ook dit jaar blijkt de interesse vanuit het buitenland zeer groot. Voor meer informatie zie www.amsterdammarathon.nl

Noot aan de redactie (