Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoenderloo, 4 oktober 2010

Herfst in Het Nationale Park De Hoge Veluwe


* Op pad met de natuurgids

* Kleuren en geuren ervaren

* Mussenkast maken

HOENDERLOO - Herfst in Het Nationale Park De Hoge Veluwwe is een bijzondere ervaring. Het groen aan de bomen maakt plaats voor een bont kleurenpalet. Paddenstoelen schieten uit de grond en vormen heksenkringen en rode hoedjes in het gras. Door de kalende bomen en struiken kan wild gezien worden. Ook in de herfstvakantie worden er weer activiteiten georganiseerd in het Park. Jong en oud kan genieten van al het moois dat het Park biedt.

Herfstverrassingstocht
De natuurgids laat de deelnemers aan deze tocht bijzondere herfstverschijnselen zien, waaraan zij zelf vaak voorbij gaan. Niet alleen de prachtige vergezichten, maar ook de kleine details in de landschappen van het Park komen aan bod. De tocht wordt van 16 tot 30 oktober dagelijks gehouden van 13:00 tot 15:00 uur. De tocht start bij het Bezoekerscentrum en kost ¤ 2,00 per persooon exclusief de entree tot het Park. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.hogeveluwe.nl

Meer mussen in stad en dorp
De jongste bezoekers kunnen van zondag 17 tot en met vrijdag 29 oktober wel iets heel bijzonders doen: een woning bouwen voor mussen. Mussen komen steeds minder voor in stad en dorp, dus we moeten ze een handje helpen! Na een spannende ontdekkingstocht door het Park kunnen de kinderen een heuse mussenkast in elkaar schroeven. De activiteit heeft een vrije inloop van 12:00 tot 15:00 uur en wordt gehouden in de filmzaal van het Bezoekerscentrum. De kosten bedragen ¤ 5,00 voor de mussenkast (per familie één mussenkast). Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs voor het Park.

Jubileumwandeling - Zwerven door het bos en overr de vlakte De natuurgids neemt bezoekers mee op een zwerftocht door het bijzondere herfstlandschap van het Park. Ondanks het uitdunnende bladerdek is er nog genoeg te bewonderen aan de verschillende landschappen die het Park rijk is. Deelname aan de wandeling is gratis - exclusief entree Park - en vooraf aanmelden is niet nodig. De tocht wordt gehouden op zondag 14, 21 en 28 november en 5, 12 en 19 december. De wandeling start om 13.00 uur bij het Bezoekerscentrum en eindigt om 15:00 uur.