Ingezonden persbericht


Stadsherstel presenteert concertreeks EllaNi.Nu

De Amstelkerk is het decor van de concertreeks van EllaNi.Nu, opgezet door jonge talenten Ella en Nicolaas van Poucke. Het eerstvolgende concert is op zondag 17 oktober om 16.00 uur in de Amstelkerk (Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam). Op het programma staan werken van Martinu, Dvorak en Smetana.

De resterende concerten zijn gepland op:

30, 31 december en 1 januari - EllaNi Chamber Music Festival 30 december, 20.15 uur: werken van Bach, Boccherini, Schumann en Faure. 31 december, 15.00 uur: werken van Prokofiev, Arensky en Tchaikovsky.
1 januari, 16.00 uur: werken van Mozart en Schubert en een EllaNi Piccolo optreden. 6 maart 2011: Als God in Frankrijk met werken van Couperin, Franck en Stravinsky. 3 juni 2011: werken van Schubert

Celliste Ella en haar broer, pianist Nicolas van Poucke, vormen het EllaNi duo. Ze spelen regelmatig concerten in Nederland en het buitenland. Op 1 januari 2009 begonnen ze een concert serie 'EllaNi.NU' in de Amstelkerk te Amsterdam.

Ella van Poucke (1994), begon op zes jarige leeftijd met cello spelen. Op haar tiende studeerde ze aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag en later aan het conservatorium van Amsterdam. Op 10 jarige leeftijd maakte Ella haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en sindsdien speelde ze in alle belangrijke concertzalen van Nederland. Ella werd uitgenodigd om te spelen tijdens het 60 jarig jubileum van het gerechtshof, waar de Koningin, Kofi Annan en andere diplomaten aanwezig waren. In 2008 won Ella het Prinses Christina Concours en in november 2008 maakte ze haar solo debuut in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, waar ze samen met cellist Colin Carr het dubbelconcert van Vivaldi uitvoerde.

Ella werd uitgenodigd om op het Zenith festival in Den Haag te spelen en speelt regelmatig met het Reizend muziekgezelschap, waar ze al speelde met violist Christiaan Bor, Frederiek Saeijs, cellist Godfried Hoogeveen en pianist Jean-Claude van den Eijnden. Ella ging naar verschillende muziekfestivals o.a: Verbier Festival Academy in Zwitserland en Music@Menlo in California. Ze volgde solo en kamermuziek masterclasses bij o.a. Bernhard Greenhouse, Torleif Thedeen, Laurence Lesser, Anner Bijlsma, Menahem Pressler en leden van het Emerson kwartet.

Ella krijgt regelmatig lessen van cellist Colin Carr, ook speelt ze regelmatig voor Godfried Hoogeveen. Sinds september 2009 studeert ze aan de Hochschule in Keulen, waar ze les krijgt van professor Frans Helmerson.

Nicolas van Poucke (1992) begon met piano spelen op zesjarige leeftijd en studeerde bij Marlies van Gent en Henk Ekkel. Momenteel studeert hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook heeft Nicolas verschillende lessen gevold bij Murray Perahia. Nicolas volgde masterclasses bij Pascal Devoyon, Gary Graffman, Claude Frank, Emanuel Ax, Dimitri Bashkirov en Stephen Kovacevich. Hij won de 1ste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2006, in dat zelfde jaar won hij ook de 1ste prijs en publieksprijs op het Internationale Steinway & Sons Concours. Nicolas trad op in bijna alle grote zalen van Nederland en in Amerika, Canada, Duitsland en Griekenland. In 2007 maakte hij een tournee met het Jeugd Orkest Nederland o.l.v Jurjen Hempel met het 1ste Piano Concert van Ludwig van Beethoven. Nicolas studeerde drie zomers aan het Young Performers Program van Music@Menlo waar hij werd gecoached door Wu Han, Claude Frank, Giblert Kalish, Paul Neubauer , Ian Swenssen en leden van het Emerson Quartet. Afgelopen zomer studeerde Nicolas aan Verbier Academy bij Dimitri Bashkirov, Stephen Kovacevich en Emanuel Ax en voor kamermuziek bij Gabor Takacs-Nagy.

Stadsherstel

Stadsherstel Amsterdam (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende

organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld ¤ 10 miljoen per jaar. Stadsherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten.

Een aantal bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.

Noot voor de redactie,