Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 6 oktober 2010

Kijken naar trekvogels op het landgoed Leyduin
Ook voor kinderen een leuke zondagmorgen

In deze periode vliegen vogels massaal naar het zuiden om er de winter door te brengen. Boswachter Ron Dam van Landschap Noord-Holland vertelt er op zondag 17 oktober van 09.00-10.30 uur over en laat het graag zien.

Vink en keep zijn twee vogels die in Leyduin momenteel veel rondvliegen. Ze eten er onder meer van eikels en beukennootjes. Vroeger was deze omgeving een gevaarlijke plek voor ze. Met duizenden tegelijk werden ze in de vinkenbaan gelokt, onder een net gevangen en voor consumptie verkocht. Ook de bessen van struiken als kardinaalsmuts en vlier worden veel gegeten door vogels die langs trekken. Bijvoorbeeld koperwiek en kramsvogel. Onderweg ontmoeten we vast ook wel een roofvogel.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel.088-0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We verzamelen op het parkeerterrein van Leyduin bij het informatiecentrum 'de Kakelye' aan de Manpadslaan 1 op de grens van Heemstede en Vogelenzang. Het ligt 2 km ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart. Wij raden u af uw navigatiesysteem te gebruiken. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl