Ingezonden persbericht


Persbericht Kasteel Heeswijk
Heeswijk-Dinther, 7 oktober 2010

HERFSTOOGST - ZONDAG 17 OKTOBER - 12.00 tot 17.00 UUR

Op zondag 17 oktober 2010 omarmt Kasteel Heeswijk het najaar een tikje melancholisch, maar verder alleszins opgewekt met zijn eigen HERFSTOOGST 2010. Dat is een feestelijke en gezellige najaarsdag met muziek, spelletjes, schilderkunst, kraampjes en routing door het kasteel, maar ook met verschillende soorten - vaak ambachtelijk bereid - voedsel, bij uitstek passend bij dit prachtige seizoen.

Schilderkunst: North meets South in expositie en demonstraties In het Koetshuis exposeren vanaf 13.00 uur elf afgestudeerden van de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen onder het motto North meets South. Tevens verzorgt een aantal van hen o.l.v. docent Gerrie Wachtmeester, een workshop/demonstratie schilderkunst. Dit onderdeel van Herfstoogst 2010 is georganiseerd door Galerie Bonnard uit Nuenen.

De Bokkebloazers in de Wapenzaal

De Bokkebloazers treden op in de Wapenzaal, bij goed weer buiten. Deze Dintherse blaaskapel bestaat al zo'n vijfentwintig jaar. Of het nu om een wals gaat, een popclassic, een polonaise of pure rock 'n roll, het veelzijdige ensemble neemt zijn publiek zonder pardon muzikaal op de hoorns en laat het ademloos achter.

Kasteelmuseum en Wapenzaal

Het kasteel is op eigen gelegenheid te bezoeken. U hoort er de verhalen over de adellijke bewoners, de bouwgeschiedenis en bijzondere historische wapenfeiten waarbij het kasteel was betrokken.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen het kasteel bezoeken, ezeltje rijden in de binnentuin en in de IJzertoren hun eigen herfsttafereel schilderen.

Kraampjes en najaarslekkernijen

Op de kasseien van beide binnenplaatsen staat een tiental kraampjes waar ambachtelijk bereide streekgerechten en najaarslekkernijen kunnen worden geproefd, gekocht en meegenomen, of direct verorberd. Verkrijgbaar zijn o.a. kaas, honing, Limburgse vlaaien, ambachtelijk ijs, paddestoelen, walnoten en tamme kastanjes. Maar er zijn ook sjaals, sieraden, tafelkleden en artikelen uit de kasteelmuseumwinkel te koop.

Brasserie Het Koetshuis
Brasserie Het Koetshuis is vanaf 11.00 uur tot vroeg in de avond geopend, met koffie, thee, gebak, luxe broodjes, tapas, dranken, soepen en gerechten van de kleine kaart.

Entree: kinderen tot 4 jaar gratis, E 3 (4 t/m 12 jaar) en E 6 (volwassenen). Meer info op www.kasteelheeswijk.nl