Provincie Antwerpen


7 oktober 2010

OMD-dessert na 15 jaar coördinatorschap van de provincies bij Open Monumentendag

Bedankdag voor alle vrijwilligers van Open Monumentendag in de provincie Antwerpen

Op de traditionele Open Monumentendag zijn in de provincie Antwerpen letterlijk honderden vrijwilligers in de weer om het ruime publiek te laten kennismaken met het rijke erfgoed in de gemeenten van onze provincie. Deze vrijwilligers kunnen natuurlijk dan niet zélf op stap... Om dit jubileumjaar gepast te vieren, hen te bedanken voor 15 jaar intensieve samenwerking, biedt de provincie hen op 17 oktober een "OMD-dessert" aan. In samenwerking met het stadsbestuur Lier wordt hen exclusief de kans gegeven het Lierse Open Monumentendagprogramma te ontdekken.

De provincie: een onmisbare schakel tussen de lokale comités en het coördinatiecentrum OMD In 2010 is het exact 15 jaar geleden dat de provincies officieel lid werden van de stuurgroep Open Monumentendag. Met de intrede van de provincies brachten deze hun ervaring en netwerk als regionale coördinatoren in de organisatie mee. De Open Monumentendag was al een succesvol evenement sinds 1989 maar met de komst van de provincies werd ten volle ingezet op de intensieve en inhoudelijk sterke werking van lokale vrijwilligers in de gemeenten (de zogenaamde lokale comité's), een eerstelijns begeleiding op het provinciale niveau en coördinatie op Vlaams niveau. De provincies werden al snel de onmisbare schakel tussen de lokale comités en het coördinatiecentrum OMD.

Provincie Antwerpen dankt alle medewerkers van Open Monumentendag Na 15 jaar coördinatie door de provincie Antwerpen wil ze alle vnl. vrijwillige medewerkers van de Open Monumentendag op haar grondgebied verdiend in de bloemetjes zetten. "Met deze activiteit onderstreept het Antwerpse provinciebestuur haar rol op het vlak van erfgoedsensibilisatie; het belang dat zij hecht aan een kwaliteitsvolle ontsluiting van erfgoed naar het ruime publiek en de belangrijke intermediaire functie als schakel tussen de gemeenten en het coördinatiecentrum OMD-Vlaanderen." verklaart gedeputeerde Ludo Helsen.

Praktische info
De medewerkers krijgen de gelegenheid om op 17 oktober de Open monumentendag nog eens over te doen. Maar dan wel als bezoeker. Graag nodigen we de pers uit voor het OMD-Dessert dat wordt geserveerd in de Jezuïetenkerk vanaf 16 uur. De toegang tot de kerk gebeurt langs de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en dans, (ingang B), Gasthuisvest 50. Deze toegang ligt in de tuin, met zicht op de Sint-Gummaruskerk.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Ludo Helsen (CD&V)




Provincie Antwerpen