Ingezonden persbericht


Zondag 17 oktober, 15.30 uur

Grote Kerk, Oudestraat 26, Veere

Entree: 12 euro / 10 euro

Serie nieuwe strijkkwartetten, deel 1

En Accord

Werk van Ligeti, Zorn en Ciciliani

Een serie rond jonge, veelbelovende strijkkwartetten, die zijn er genoeg, maar die zich tevens willen toeleggen op de uitvoering van hedendaagse muziek, dat is zonder meer een schaars goed.

In samenwerking met de Toonzaal te Den Bosch, Theater Kikker in Utrecht en Axes in Eindhoven, gaat er in het nieuwe seizoen een serie nieuwe strijkkwartetten van start. De spits wordt afgebeten door 'En Accord', dat zich naast moderne klassiekers als het eerste strijkkwartet van Gyorgy Ligeti uit 1953 en John Zorn's 'Cat 'o' Nine Tails' (1988), werpt op nieuw werk van Marko Ciciliani.

En Accord's meest recente wapenfeit is de vertolking van het "Triple Quartet" van Steve Reich, in samenspraak met de componist zelf.

Bezetting: Ilka van der Plas en Helena Druwé (viool), Rosalinde Kluck (altviool) en Mette Seidel (cello)

Zaterdag 23 oktober, 20.00 uur

Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14, Middelburg

Entree: 12 euro / 10 euro

Tempo Rubato (winnaar Van Wassenaer Concours)

met werk van Beethoven, Mozart, Rauzzini, Giordani en Clementi

Het Japans-Italiaanse pianoforte-duo Tempo Rubato won in 2009 het prestigieuze 15e internationale Van Wassenaers Concours voor oude muziek.

Op deze winnaarstour doet het dynamische duo, bestaande uit Antonio Piricone, en Megumi Tanno, Middelburg aan. Beiden zijn opgeleid aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Stanley Hoogland en Bart van Oort.

Voor degenen, die het concert van Jos van Immerseel en Claire Chevallier bezocht hebben, een absolute aanrader, en niet alleen voor hen.