Ingezonden persbericht


Persbericht

Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Paddestoelenwandeling met Wim Ligterink en Jos Bruns


. zondag 17 oktober 2010

Dit jaar gaat de boeken in als een uitzonderlijk goed paddestoelenjaar. Warm en droog in de zomer, vochtig en lauw weer in vroege herfst. De ideale condities voor de groei en bloei van paddenstoelen. Bloei is eigenlijk niet het goede woord. Paddenstoelen en zwammen zijn meer vruchten van een netwerk aan schimmels dat eerst als sporen door de lucht zweeft en later als 'ding' in de bodem uitgroeit tot de prachtige vliegenzwammen, koraalzwammen en bijvoorbeeld de eikhaas. De eikhaas groeit altijd aan de voet van een eikenboom, zoals in de tuin van Natura Docet ook mooi te zien is.

Voor wie paddestoelen leuk vindt maar er eigenlijk nog een beetje huiverig voor is (want er zijn er zoveel en ze lijken zo op elkaar.) organiseert Natura Docet op zondag 17 oktober een speciale paddestoelenexcursie in de tuin van het museum. Wim Ligterink, paddestoeldeskundige uit Rijssen zal, samen met Jos Bruns IVN-gids bij Natura Docet, de wandeling verzorgen. Wie weet komt u zo ook oog-in-oog te staan met de Rupsendoder, een wonderlijk klein knal oranje zwammetje dat als een vingertje de grond uit steekt.

De wandeling begint om 12.00 uur en kost 1,50 euro. Bij bezoek aan het museum komen de kosten voor de entree er nog bij. De wandeling duurt ongeveer een uur en omdat de paden in de tuin misschien nat zijn graag stevig schoeisel dragen.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet

Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp

0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden

maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag en zondag 11-17 uur

Entree


Deelname wandeling E 1,50

Museum

Volwassenen E 5

4-15 jaar E 2,50

Museumkaart gratis




Ingezonden persbericht