Zeehondencreche Pieterburen

Zeldzame albino zeehond in Zeehondencrèche

Oproep: Wie biedt en geeft hem een naam?
Op het strand van Vlieland is gisteren een zieke albinozeehond gevonden. Dankzij de hulp van attente en hulpvaardige eilanders en onze vrijwilligers van het EHBZ-(Eerste Hulp bij Zeehonden)-team is het verzwakte dier gered en vervoerd naar de Zeehondencrèche. Daar kan hij de komende weken op krachten komen.
Albinozeehond
Albino zeehonden komen zelden voor. Ze hebben geen pigment, en daardoor een vrijwel witte vacht en rode ogen. Deze zeehond van Vlieland is voor de Zeehondencrèche de zesde albino in bijna 40 jaar tijd. De laatste keer dat de crèche een albino zeehond heeft opgevangen was in het jaar 2000. Albino zeehonden zijn niet per definitie zwakker dan andere zeehonden. Wel kunnen ze last hebben van fel zonlicht.

De albino zeehond is een jong van dit jaar en is ongeveer vier maanden oud. Hij is erg ziek door een longworminfectie. De Zeehondencrèche geeft hem alle verzorging die hij nodig heeft. Alleen heeft de albino zeehond nog geen naam. De crèche doet daarom een oproep om het dier te adopteren. Degene die het hoogste biedt, mag hem een naam geven en erbij zijn om hem hopelijk over een paar maanden weer vrij te laten. De Zeehondencrèche is namelijk volledig afhankelijk van giften en alleen al de vis voor deze zeehond kost vijf euro per dag. Dus wie biedt? Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere albino zeehond in Pieterburen te komen bekijken tijdens de herfstvakantie. Hij is voor iedereen zichtbaar in quarantaine 4 in het bezoekerscentrum. Albinozeehond close-up

16-10-2010 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart

sms ZEEHOND aan naar 5757!