Ingezonden persbericht


Luis Salom (8e) doet goede zaken voor titel "Rookie of the Year" op Philip Island Australië

Tijdens de race van de Iveco Australian Grand Prix heeft het STIPA-Molenaar Racing GP team wederom een top 10 gescoord met beide rijders. Luis Salom finishte op een keurige achtste plek terwijl Randy Krummenacher achter zijn teamgenoot finishte op een negende positie.

De warm-up sessie werd verreden op een half natte baan. In deze sessie voelde Luis Salom zich als een vis in het water en reed naar een uitstekende zesde plek. Randy Krummenacher reed ook een goede sessie en sloot de warm-up af als achtste.

De race werd, ondanks de donkere wolken, onder droge weersomstandigheden verreden. Beide STIPA-Molenaar Racing GP-rijders kwamen goed weg bij de start en nestelde zich direct in de top 10. Luis Salom probeerde direct de aansluiting met de tweede groep te krijgen die streed om de vierde positie. Na het passeren van de Japanner Tomoyoshi Koyama probeerde de Spanjaard was er een gaatje ontstaan naar de tweede groep. Salom kon het tempo niet volgen en werd weer door Koyama gepasseerd. Salom reed een eenzame race met als resultaat een achtste positie. Door het uitvallen van Saloms enige concurrent voor de titel "Rookie of the Year", deed de Spanjaard goede zaken voor de tussenstand van deze titel. Beide rijders hebben nu evenveel punten en de strijd zal beslist worden in de laatste twee races van het seizoen op Estoril en Valencia.

Randy Krummenacher probeerde net als zijn teamgenoot de aansluiting te krijgen met de tweede groep maar kwam in gevecht met zijn oud teamgenoot Danny Webb. Door deze strijd wist Salom weg te rijden van de Zwitser en Krummenacher concentreerde zich op de strijd met de Engelsman. Krummenacher reed een hoger racetempo en creëerde al snel een gat naar zijn oud teamgenoot die verder geen gevaar meer was tijdens de race. De Zwitser finishte op de negende positie en verstevigde zijn tevens negende positie in het kampioenschap.

Randy Krummenacher (9e):

"Het was een saaie race. Halverwege de race kwam ik alleen te rijden en probeerde ik het gaatje naar Luis te dichten. We reden dezelfde rondetijden en kon het gaatje niet dicht rijden. Ik wilde geen risico's nemen en het gat naar Danny was groot genoeg. Wederom een top 10-finish en uitgelopen op mijn concurrent voor de strijd om de negende plek in het kampioenschap. We kunnen tevreden zijn met de resultaten na deze drie races aan de andere kant van de wereld. Over twee weken alweer de laatste twee races van het seizoen. Mijn doel is de negende positie in het kampioenschap te behouden."

Luis Salom (8e):

"Ik ben erg blij met deze achtste plek! Ik zag op de grote schermen langs de baan dat mijn concurrent voor de "Rookie of the Year" titel Alberto Moncayo crashte. Ik wilde daarna geen risico's nemen en ging op safe rijden. Hierdoor kon Koyama mij weer passeren maar als ik de strijd aan zou gaan met hem dan wordt de kans op een crash groter. We staan nu gelijk om de strijd van de "Rookie of the Year" titel en mijn doel tijdens de laatste twee races om deze titel binnen te halen! Ik kijk ook uit om naar ruim drie weken weer naar huis terug te keren. Ik zal de komende twee weken gebruiken om mij goed voor te bereiden voor de laatste twee races." STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com