Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht, 17-10-2010

Aanrijding letsel, veroorzaker rijdt door

ZEIST Op de Lageweg vond vrijdagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een auto plaats. De autobestuurder reed na de aanrijding door.

Een 14-jarige jongen uit Driebergen fietste omstreeks 15.45 uur over de Lageweg in de richting van de Driebergseweg. Plotseling reed een auto met hoge snelheid vanaf de Slotlaan in de richting van het slot richting de Zinzendorflaan. Hierbij werd de jongen aangereden en kwam met zijn fiets ten val. De bestuurder reed na het ongeval gewoon door, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

De jongen raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie is op zoek naar de automobilist. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Brandstichting
DE BILT In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober hebben onbekenden brand gesticht in een schuur waar hooi lag opgeslagen.

Omstreeks 02.55 uur werd de politie gebeld door een getuige. De man gaf aan een sterke brandlucht te ruiken in de omgeving van de Utrechtseweg (ter hoogte van het KNMI). De politie en brandweer gingen ter plaatse en troffen na enig zoekwerk een schuur aan waar men op meerdere plaatsen had geprobeerd brand te stichten. In de schuur lag hooi opgeslagen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u iets gezien of heeft u informatie over de brand, belt u dan met de politie van het district Binnensticht tel.: 0900 88 44.

Mannen gaan elkaar te lijf

ZEIST Enkele mannen raakten in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober gewond bij een ruzie in een horecagelegenheid.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat in een horecagelegenheid aan de Slotlaan een man bij een ruzie een slagaderlijke bloeding had opgelopen. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. In de gelegenheid bevond zich een 23-jarige man ( nog onbekende woonplaats). Hij had een snijwond in zijn nek, maar uit onderzoek van een ambulancebroeder bleek het niet om een slagaderlijke bloeding te gaan. Wel moest hij om de wond te laten hechten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Terwijl agenten met het 23-jarige slachtoffer spraken, kwam een medewerker naar hen toe. Hij vertelde dat op een andere plek in de zaak een man met een snijwond in zijn hand zat. Dat bleek de man te zijn die de 23-jarige man had aangevallen. De man, 20 jaar oud en afkomstig uit Zeist, werd aangehouden. Uit verdere getuigenverklaringen bleek dat nog een derde man, een 40-jarige man uit Zeist, bij de zaak betrokken was. Ook hij werd ter plaatse aangehouden.

Terwijl agenten daar bezig waren, kwam een vierde man, een eveneens 20-jarige man uit Zeist, met een auto aanrijden. Hij bemoeide zich met de zaak en viel de 40-jarige Zeistenaar aan en ging ervandoor. Hij kon even later worden aangehouden. Het 23-jarige slachtoffer stapte van de brandcard en viel eveneens de 40-jarige man aan. Agenten hielden daarop ook het 23-jarige slachtoffer aan. Hij werd geboeid per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie weet nog niet wat de aanleiding voor de ruzie is geweest en zet het onderzoek voort.

300 dagen hechtenis

Tijdens het voorgaande zag een agent een man in dezelfde horecagelegenheid zitten, die hij herkende als een 26-jarige man uit Utrecht. Deze man bleek nog driehonderd dagen hechtenis te goed te hebben en werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten.

Straatroof

BILTHOVEN Een jongeman werd op zaterdagavond 16 oktober op straat beroofd.

Rond 20.45 uur fietste een 18-jarige jongeman uit Bilthoven over de Soestdijkseweg noord. Hij werd hij ingehaald door een auto en de automobilist blokkeerde ter hoogte van de Zweerslaan het fietspad, waardoor de jongeman moest stoppen. Hij werd verbaal bedreigd door de bijrijder van de auto en beroofde hem onder andere van zijn portemonnee. Daarna gaan de verdachten er in de auto vandoor.

Het slachtoffer onthield het kenteken van de auto, maar die bleek als gestolen te boek te staan. Bij onderzoek in de omgeving troffen agenten de auto niet meer aan.

De bijrijder was een blanke jongeman van 18-20 jaar, 1.75-1.80 meter, brede kaak, brede neus en hij droeg een zwart muts en een zwarte jas. De verdachten reden in een zwarte Nissan Almera, voorzien van het kenteken 95-SH-KP.

Aan getuigen van deze straatroof en aan mensen die de verdachten en/of de auto (zwarte Nissan Almera kenteken 95-SH-KP) menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Rijbewijs kwijt

BILTHOVEN Een bromfietser raakte in de vroege ochtend van zondag 17 oktober zijn rijbewijs kwijt omdat hij bijna vijf keer de wettelijke limiet aan alcohol in zijn bloed had.

Rond 03.30 uur controleerden agenten een 17-jarige bromfietser uit Bilthoven op de Soestdijkseweg noord. Hij bleek te veel te hebben gedronken en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Bilthovenaar 435 ug/l, bijna vijf keer de wettelijke limiet van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.