Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 17-10-2010

Slachtoffer mishandeling aan verwondingen overleden

BREUKELEN De 63-jarige vrouw uit Breukelen die donderdagavond ernstig gewond werd aangetroffen op het Bisschopswater is aan haar verwondingen overleden.

Donderdagavond 14 oktober werd door een getuige een ernstig gewonde vrouw op het Bisschopswater aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de vrouw mogelijk mishandeld was.

Niet veel later werd een 39-jarige man uit Breukelen aangehouden.

Het slachtoffer werd naar het AMC in Amsterdam overgebracht, waar zij op zaterdag 16 oktober in de loop van de dag overleed. De 39-jarige verdachte zit nog vast. De politie doet onderzoek naar zijn betrokkenheid

Verkeerscontrole
MAARSSEN Vrijdag heeft de politie een verkeerscontrole in de omgeving van Maarssen uitgevoerd.

Tussen 09.45 en 16.00 uur werden in totaal 48 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, niet handenvrij bellen, het niet hebben van de juiste autopapieren, te hard rijden, slechte banden, geen verlichting en het negeren van het rode verkeerslicht.

Bestuurder onder invloed aangehouden

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn bestelbus reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestelbus over de Verbindingsweg rijden. De bestuurder had de vaart er goed in. Via de meldkamer werd het kenteken van de bestelbus gecontroleerd. Hieruit bleek dat de bus al enige tijd niet meer APK gekeurd was. De bestuurder werd hiervoor ter hoogte van de Mc Donalds aan de kant gezet. Op het moment dat de agenten de man wilde aanspreken, roken zij een sterke alcohollucht in de auto.

Ook zagen zij dat de ogen van de 52-jarige automobilist uit Maarssen rooddoorlopen waren. De man moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 515 ug/l uit. De Maarssenaar kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Scooterdief aangehouden

MAARSSEN Zaterdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij een scooter had weggenomen. De dief kwam tot inkeer en bracht de scooter terug.

Een vrouw kwam omstreeks 15.55 uur naar het bureau omdat kort daarvoor haar scooter was gestolen die zij op het Bisonspoor had neergezet. De vrouw had per abuis haar sleutels in de scooter laten zitten. Op het moment dat de politie de aangifte van de vrouw aan het opnemen was kwam een man de gestolen scooter aan het bureau terugbrengen. De 24-jarige man uit Maarssen gaf in eerste instantie aan dat hij de scooter had gevonden in de omgeving van het Antilopenspoor. Via een beveiligingscamera hadden de agenten echter gezien dat de man de scooter op het Bisonspoor had gestolen.

Toen de agenten hem daarmee confronteerden, bleef hij volhouden de scooter gevonden te hebben. Hierop werd hij aangehouden en voor verhoor ingesloten. Uiteindelijk gaf hij toe de scooter weggenomen te hebben. Hij kreeg onderweg spijt van zijn daad en besloot de scooter terug te brengen.