Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 17-10-2010

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober twee personen aangehouden omdat zij een auto hadden gestolen. De bestuurder bleek 14 jaar oud.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestelbus zonder verlichting over de Balijelaan rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar reageerde hier niet op. Ook op lichtsignalen en claxonneren werd niet gereageerd. De agenten bleven achter het voertuig rijden en zetten de optische en geluidssignalen aan. Ter hoogte van het Westplein nam de bestuurder de bocht te ruim en botste met de bestelbus tegen een reclamebord. Hierop konden de agenten de bestuurder en bijrijder aanhouden.

Uit de identiteitspapieren bleek dat de bestuurder uit Utrecht kwam en pas 14 jaar oud was. De bijrijder kwam eveneens uit Utrecht en was 23 jaar. De verdachten hadden de bestelbus gestolen.

Aangehouden in hoogwerker
UTRECHT Zaterdagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij sleutels van een hoogwerker had gestolen en een andere man bovenin de hoogwerker had laten zitten.

De politie kreeg rond 08.10 uur een melding dat een man in een hoogwerker zat op het Janskerkhof. Ter plaatse troffen agenten, op ruim 5 meter hoogte, een man in een hoogwerker aan. De man gaf aan er niet uit te kunnen. Een aantal getuigen verklaarden dat twee andere mannen bezig waren geweest de hoogwerker te starten. Toen dat uiteindelijk lukte, stapte een derde man in de hoogwerker en liet zich omhoog brengen. Eénmaal bovenin trok één van de mannen de sleutels uit de hoogwerker en liep weg. De man in het bakje bleef achter en kon geen kant meer op. Na twee uur werd de politie gebeld.

Uit onderzoek werd duidelijk dat de verdachte in een huis aan de Nobelstraat woonachtig was. Omdat, na meerdere keren sommeren, de deur niet werd geopend heeft de politie de deur opengebroken. In de woning werd een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man in de hoogwerker werd ook meegenomen naar het bureau. Na verhoor konden de heren met twee bekeuringen op zak naar huis. Beiden zullen de kosten voor de schade aan de hoogwerker betalen.

Man zonder rijbewijs aangehouden
UTRECHT In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober heeft de politie een man aangehouden omdat hij op zijn bromfiets reed zonder rijbewijs.

Rond 02.20 uur zagen agenten tijdens de surveillance een man op een bromfiets zonder achterlicht rijden. De man slingerde met zijn bromfiets op het fietspad parallel aan de Albert Schweitzerdreef. Niet veel later zagen de agenten de man lopen op de Centaurusdreef. De

39-jarige man uit Utrecht werd door de agenten gecontroleerd. Op de vraag waar de bromfiets was, antwoordde de man dat hij deze even had weggezet omdat hij de mensen in de buurt niet wakker wilde maken.

Nadat zijn identiteitspapieren waren gecontroleerd, bleek dat het rijbewijs van de man al eerder was ingenomen en het nu de derde keer was dat de man rijdend werd aangetroffen. De Utrechter werd meegenomen naar het bureau en zijn bromfiets in beslag genomen.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie op de Amandelstraat een man aangehouden omdat hij had ingebroken bij een huis aan de Ahornstraat.

Een getuige belde omstreeks 14.45 uur naar de politie omdat hij had gezien dat een man aan het inbreken was bij een huis aan de Ahornstraat. De getuige gaf een goed signalement door. Agenten zochten in de omgeving en zagen op de Hoek Ahornstraat met de Amandelstraat een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De 45-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De handen van de Utrechter zaten onder het bloed.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte het raam van de woning had ingeslagen en zo zijn slag wilde slaan. Door snel optreden van de getuige kon erger worden voorkomen. De politie onderzoekt of de verdachte mogelijk meerdere inbraken heeft gepleegd.

Gewelddadige winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond vier personen aangehouden omdat zij een winkeldiefstal hadden gepleegd.

Een bedrijfsleider van een supermarkt aan de Adriaen van Ostadelaan zag dat een aantal vrouwen zich verdacht gedroeg in zijn winkel. Uit voorzorg sprak de bedrijfsleider de drie vrouwen aan en adviseerde het drietal toch vooral alles af te rekenen. Eenmaal bij de kassa zag hij dat niet alles werd afgerekend. De man bedacht zich geen moment, sloot de winkeldeur af en belde de politie. Plotseling kwam een man bij de drie vrouwen staan. De man bemoeide zich met het optreden van de bedrijfsleider en begon op hem in te slaan.

Hierop probeerden de vrouwen de winkel te verlaten. De politie was inmiddels ter plaatse en hield de verdachten, drie vrouwen 35, 40 en 42 jaar en één man van 28 jaar, allen uit Utrecht, aan. Uit onderzoek bleek dat de vrouwen een grote zak onder hun rokken hadden waarin voor ruim 160,- aan niet afgerekende goederen zat. De verdachten werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Brandstichting

UTRECHT Op de Camera Obscuradreef vloog zaterdagavond een auto in brand. De politie heeft het vermoeden van brandstichting.

Rond 23.45 uur kreeg de politie een melding dat een auto in brand stond op de Camera Obscuradreef. Ter plaatse troffen agenten een auto aan, waar de binnenkant helemaal onder de rook stond. De brandweer had de brand al geblust. Uit een eerste onderzoek bleek dat de auto mogelijk bewust in de brand gestoken was. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Dronken tegen de vangrail

UTRECHT In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed met zijn auto tegen de vangrail was gereden.

De politie werd rond 05.10 uur door een getuige naar de Rijksweg A 12 gestuurd. Hier stond een berger van een takelbedrijf een auto uit de berm te takelen. Ter plaatse troffen agenten de berger en een 41-jarige eigenaar van een auto aan. De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder gedronken had en lieten hem een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man onder invloed was. De 41-jarige Rotterdammer verklaarde gedronken te hebben en vervolgens tijdens het rijden op de Rijksweg half in slaap gevallen te zijn. Hierdoor botste hij met zijn auto tegen de vangrail, waardoor hij weer wakker schrok. De automobilist werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 500 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en werd met een algeheel rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.