Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 17-10-2010

Vechtpartij

IJSSELSTEIN Een jongeman werd in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober door een jongen mishandeld. Hij moest naar het ziekenhuis.

Rond 02.15 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Voorstraat had plaatsgevonden. Agenten gingen ter plaatse en spraken daar met een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein. Hij had letsel aan zijn neus. Hij verklaarde in de gelegenheid ruzie met een meisje te hebben gehad. Vervolgens was hij door een vriend van het meisje, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, aangevallen en in zijn gezicht geslagen.

Agenten hielden de 17-jarige verdachte aan, brachten hem over naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. Het slachtoffer ging naar het ziekenhuis, waar bleek dat zijn neusvleugel ingescheurd was en moest worden gehecht. Daarna deed hij aangifte van mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal

NIEUWEGEIN Medewerkers van een sportgelegenheid betrapte in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober twee dieven.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat medewerkers van een sportgelegenheid aan de Hildo Kropstraat twee jongemannen op diefstal hadden betrapt. Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat de mannen uit een jas een gsm en enkele persoonlijke spullen hadden gestolen en op heterdaad waren betrapt. De agenten brachten het tweetal, jongemannen van 18 en 22 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, over naar het politiebureau. Bij de 22-jarige verdachte troffen agenten meerdere documenten aan, die bij woninginbraken bleken te zijn gestolen. De politie onderzoekt de diefstal uit de sportgelegenheid en de mogelijke betrokkenheid van de verdachten bij de woninginbraken.