Politie Groningen

Zondag 17 oktober 2010

Provincie Groningen , 17-10-2010

Politie onderzoekt mishandeling

GRONINGEN De politie is een onderzoek begonnen naar van een mishandeling in een woning in de Graaf Adolfdstraat in Groningen. Bij de mishandeling raakte de 40-jarige bewoner gewond. Zaterdagmiddag meldden zich drie onbekende mannen bij de woning van de Stadjer. Hij werd door het trio mishandeld. De geweldplegers maakten zich hierna uit de voeten. Een zoektocht van de politie naar de daders leverde geen resultaat op. Het slachtoffer is voor onderzoek door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor het geweldsincident. De politie stelt een onderzoek in.

Fietser gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN - Bij een verkeersongeval op de Rijksweg in Groningen is zaterdag middag een 72-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De man reed op zijn fiets op de parallelweg van de Rijksweg. Door een rukwind verloor de Stadjer zijn pet. Toen hij deze nakeek stuurde hij pardoes de rijbaan van de Rijksweg op. Een 44-jarige automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding raakte de fietser gewond aan zijn schouder en been. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zowel de fiets als de personenauto raakte beschadigd.

Actie parketpolitie succesvol

PROVINCIE GRONINGEN - De parketpolitie heeft zaterdag op diverse plekken in de provincie Groningen 17 personen, (15 mannen en 2 vrouwen), aangehouden. Deze personen hadden nog geldboetes openstaan. Tijdens de actie werd ongeveer 7600 euro aan openstaande geldboetes geïnd.

Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12. Bij de andere politiebureaus kan men alleen terecht met gepaste contante betaling.

Motorrijdster gewond bij verkeersongeval

ENUMATIL - Een 30-jarige motorrijdster uit Groningen is zaterdagmorgen in het Hoendiep licht gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. In een bocht vlak voor Enumatil was de bestuurster met haar motor door nog onbekende oorzaak ten val gekomen. De motor gleed daarbij in een sloot naast de rijbaan De Groningse raakte gewond aan haar voet. Zij werd met haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht.

Man steelt cocktailshaker

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen een 19-jarige knaap uit Grijpskerk aangehouden. De Grijpskerker werd in een café in de Poelestraat in Groningen door de bedrijfsleider betrapt na het stelen van een cocktailshaker. Hij werd overgedragen aan gealarmeerde agenten. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. Hij deed afstand van de shaker. De politie maakt proces-verbaal op

Man aangehouden voor poging inbraak

GRONINGEN - De politie zaterdagnacht een 35-jarige man uit Arnhem aangehouden. De bedrijfsbeveiliging betrapte de verdachte met een zaklantaarn op een bedrijventerrein aan het Winschoterdiep in Groningen. Hij alarmeerde de politie. Na een korte zoektocht werd de Arnhemmer op een parkeerdek van het terrein aangetroffen. Hij bleek in het bezit van inbrekerswerktuigen. Ook was hij in het bezit van een hoeveelheid vermoedelijk harddrugs. De verdachte is ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Stadjer voor mishandeling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij op het Boterdiep in Groningen. Het bleek dat de verdachte het aan de stok had gekregen met een 25-jarige Stadjer. Deze zou hierbij de 30-jarige zijn mishandeld. Wat de aanleiding was voor de ruzie is nog onduidelijk. De geweldpleger moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij moest met verwondingen in zijn gezicht naar de dokterspost. De politie onderzoek de mishandeling.

Automobilist onder invloed van alcohol

KLOOSTERBUREN De politie heeft zaterdagnacht een 34-jarige automobilist uit Houwerzijl aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder werd door surveillerende agenten op de Leensterweg gecontroleerd. Uit een ademanalysetest bleek dat de beginnend bestuurder 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van vier uur weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na huiselijk geweld

STADSKANAAL - De politie heeft zaterdagnacht in een woning in de gemeente Stadskanaal een

49-jarige man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De politie kreeg een melding van een echtelijke ruzie in de woning en nam polshoogte. Daar troffen agenten een man aan die op dat moment voor de woning stond. De vrouw verklaarde dat zij door haar man meerdere malen was geslagen. De vrouw deed aangifte. De verdachte is ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudstraat. De politie heeft het protocol huiselijk geweld opgestart.

Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld

GRONINGEN Drie mannen (29 (2x) en 27 jaar) uit Gouda en Paruszowice (Polen) zijn zondagmorgen door de politie op de Grote Markt aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid op de Grote Markt in Groningen. Het bleek dat het trio zich in het café vervelend had gedragen. Hierbij kregen zij het aan de stok met een 23-jarige barman en een 23-jarige barbezoeker. Beiden zouden hierbij door de verdachten zijn mishandeld. De drie geweldplegers moesten mee naar het politiebureau en zijn ingesloten. Beide slachtoffers raakten gewond in het gezicht en moesten naar de dokterspost. De politie onderzoekt het geweldsincident.