Politie Drenthe

Zondag 17 oktober 2010

Provincie Drenthe, 17-10-2010

Beschonken bestuurders aangehouden

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 22-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De agenten zagen de man rijden over de Jonkheer de Jongestraat en hielden hem staande voor een alcoholcontrole. De man blies 510 ug/l (1,2 promille). De man is hierop aangehouden. Bij nader onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd voor het rijden onder invloed. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt voor het rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs.

EMMEN De politie heeft in de vroege zondagochtend een 21-jarige automobilist uit Sleen aangehouden. De man kwam de agenten met een hoge snelheid tegemoet rijden op de Brinkenhalte. Even verderop werd de man aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. Hij blies 395 ug/l (0,9 promille). De man bleek ook te rijden zonder geldig rijbewijs, deze was al eerder ingevorderd. Er wordt voor beide zaken proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

SLEEN De politie heeft zaterdagavond een 68-jarige automobilist uit Oosterhesselen aangehouden. Getuigen hadden de man zeer langzaam zien rijden over de Bannerschultestraat. Agenten hielden de man staande voor een controle. Hij blies bij de ademanalyse 1080 ug/l (2,5 promille). De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 44-jarige man uit Coevorden aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat de man in beschonken toestand in zijn auto was vertrokken. Ter hoogte van de Wethouder J.B. Hemelweg kon de man aan de kant worden gezet voor een controle. De man blies bij de ademtest 510 ug/l (1,2 promille). De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valse naam opgeven

BEILEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 15-jarige meisje uit Klijndijk aangehouden. Het meisje wilde een discotheek in Beilen binnen gaan. Toen zij gevraagd werd naar haar identiteitsbewijs, liet zij een vals exemplaar zien. Het meisje is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor poging diefstal

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige jongeman uit Meppel aangehouden. De jongeman probeerde in te breken in verschillende autos welke geparkeerd stonden aan de Bernagie. Buurtbewoners zagen die en hielden de jongeman aan. Hij kon worden overgedragen aan de politie. De jongeman is overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding mishandeling

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem op het Prinsenplein een 30-jarige man uit Ruinerwold slaan. De man uit Rotterdam is hierop aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding verstoring openbare orde en belediging

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Meppel aangehouden. De man gedroeg zich die avond meerdere malen vervelend tegenover het andere uitgaanspubliek. Uiteindelijk is de man aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Bij zijn aanhouding bleef de man vervelend en beledigde hij de agenten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor beide overtredingen.

Beschonken zwerver aangehouden

ASSEN Zaterdagmorgen heeft de politie op het station in Assen 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat de man zich vervelend ophield rondom het station. Toen de agenten ter plaatse kwamen lag de man in behoorlijk beschonken toestand te slapen op de trap. Met veel moeite kregen de agenten de man wakker. Hij is overgebracht naar het bureau, waar hij een proces-verbaal kreeg voor openbare dronkenschap.

Rijden zonder rijbewijs

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag een 35-jarige man uit Balkbrug aangehouden. Agenten zagen de man met opvallende snelheid de kruising Laan van de Eekharst met de Houtweg oversteken. Hierop is de man aan de kant van de weg gezet voor een controle. Daar bleek dat de man geen gordel droeg, er geen geldige APK was, twee banden niet in orde waren en dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook had de man geen identiteitsbewijs bij zich. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de man nog gehoord moest worden voor tanken zonder te betalen. De man bekende het feit. De auto van de man is in beslag genomen. Voor alle feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding diefstal telefoon

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 19-jarige vrouw uit Bovensmilde aangehouden. De vrouw had een telefoon gestolen uit een winkel waar zij werkte in het centrum van Assen. De bedrijfsleider zag dit en alarmeerde de politie. De vrouw is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder komt ten val

ANSEN Een 44-jarige man uit Wanneperveen is zaterdagmiddag gewond geraakt. Hij reed op zijn crossmoter over de Hooidijk toen hij in de berm terecht kwam en tegen een kei reed. Hierdoor werd de man van zijn crossmotor gelanceerd en kwam enkele meters verderop op de staat terecht. De man was aanspreekbaar maar is met onbekend letsel overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel.

Vrouw rijdt tegen boom

VALTHE Zaterdagmiddag is een 26-jarige vrouwe uit Enschede tegen een boom gereden. De vrouw reed over de Hondsrugweg toen zij door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor, slipte en tegen een boom botste. De vrouw en de twee inzittenden kinderen konden zelf uit de auto stappen. Wel zijn alle drie ter controle overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen. Eén daarvan, een 5-jarige meisje, moest een nachtje blijven ter observatie. Het 3-jarig meisje en de vrouw mochten na controle weer naar huis.

Vervelende beschonken man aangehouden

ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 37-jarige man uit Assen aangehouden. De man bevond zich in een pand aan de Carry van Bruggenweg waar hij zich erg vervelend ging en vernielingen had gepleegd. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat de man, welke onder invloed was, was weggelopen. Iets verderop werd de man gevonden. Hij stond te wildplassen en bij het zien van de agenten begon hij hen te beledigen. De man is hierop aangehouden. Tijdens de rit naar het bureau werd de man nog vervelender. De man is ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Botsing op kruising door rijden door rood licht

HOOGEVEEN Zaterdagavond heeft erop de kruising Toldijk met de Middenveldweg een ongeval plaats gevonden. Een 19-jarige automobilist uit Dalen reed over de Middenveldweg, komende van de A28. Hij lette niet goed op en reed door het rode verkeerslicht. Een 60-jarige automobilist kwam uit de richting van Pesse. Voor hem was het verkeerslicht op groen en reed de kruising op. Hij zag de man uit Dalen niet aankomen en botste tegen de flank van de auto van de man uit Dalen. De man uit Dalen is ter controle naar het Bethesda Ziekenhuis gebracht.

Automobilist ziet brommobiel over het hoofd

HOOGEVEEN Zaterdagavond heeft er op de kruising Melkweg met de Nadirlaan een ongeval plaats gevonden. Een 40-jarige man uit Hoogeveen reed in zijn brommobiel over de Nadirlaan en wilde linksaf slaan de Melkweg op. Een 41-jarige man uit Hollandscheveld reed over de Melkweg (komende uit de richting van de Mr. Cramerweg) en zag de brommobiel over het hoofd. Een botsing was niet meer te voorkomen. De bestuurder van de brommobiel is met hoofd- en nekklachten overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen.

Jongeman aangehouden

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 16-jarige jongen uit Assen aangehouden. Surveillerende agenten waren op de Brinkstraat bij een opstootje. Toen een agent de 16-jarige jongen even apart nam voor een gesprek, kwam diens 21-jarige broer aanlopen. Hij bemoeide zich met het gesprek en werd erg vervelend in de richting van de agent. Hierop keerde de agent zich naar de 21-jarige broer en probeerde hem te verwijderen van deze plek, waarop de 16-jarige jongen op de rug van de agent sprong om een eventuele aanhouding van zijn broer te voorkomen. De 16-jarige jongen is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor vernieling autos

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 37-jarige man aangehouden. De man had op de Noorderstraat ruzie met zijn vriendin gekregen, waarna hij twee autos vernielde. Getuigen zagen dit en alarmeerde de politie. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.