Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermeo - Moeder en kind betrokken bij aanrijding           |

Een 47-jarige vrouw en haar 8-jarig zoontje uit Ermelo zijn zaterdag 16 oktober op de N 302 in hun woonplaats betrokken geraakt bij een eenzijdig ongeval. Zij zijn beiden ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.


De politie kreeg omstreeks 15.40 uur een melding van een ernstig ongeval op de N 302. Een auto was over de kop geslagen en in de berm tot stilstand gekomen. Bij de komst van de politie en ambulance bleken de inzittenden, een moeder en zoon, al uit de auto. De moeder had in ieder geval een gebroken hand opgelopen, het letsel van de jongen was niet bekend. Zij zijn ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, mogelijk is de bestuurster onwel geraakt.

|     |Hattemerkbroek -  Kat 'slaat alarm' bij inbraak           |

De kat van een bewoner aan de Vinkenhof in Hattemerbroek heeft zondagochtend 17 oktober voorkomen dat een inbreker zijn slag kon slaan. Het dier 'alarmeerde' zijn baasje waarna deze oog in oog met de inbreker kwam te staan en de inbreker er vandoor ging.


De bewoner werd even na 06.00 uur wakker van het gemiauw van zijn kat. Toen hij een kijkje ging nemen, stond hij oog in oog met een onbekende man. Deze probeerde direct te vluchten en de bewoner trachtte hem nog te grijpen. Op zijn vlucht gooide de inbreker een deur dicht die de bewoner in zijn gezicht raakte, waardoor deze een hoofdwond opliep.
De gewaarschuwde politie heeft de inbreker niet meer aangetroffen. Deze had kennelijk via de brievenbus de voordeur weten open te hengelen. Gelukkig wordt er niets vermist.

|     |Nunspeet / Epe - Poging tot inbraak                       |

In Nunspeet en Epe heeft men getracht bij woningen in te breken. Waarschijnlijk hebben de aanwezige veiligheidmaatregelen voorkomen dat het dievengilde haar slag kon slaan.


Aan de Vitringaweg in Nunspeet werd aan het begin van de avond ontdekt dat was getracht in te breken. Op diverse plekken had men geprobeerd ramen en deuren te forceren. Gelukkig hadden de bewoners preventiemaatregelen getroffen en het slot van de schuifpui hield de dieven buiten. Ook in Epe probeerden inbrekers hun slag te slaan en wel aan de Norelbosweg. Hier bleken de genomen preventiemaatregelen ook hun waarde te bewijzen. De dieven konden niet binnen komen.
Een tip: Neem eens een kijkje op www.politiekeurmerk.nl

|     |Ermelo -  Getuigen grijpen in bij drankrijders            |

Dankzij handelend optreden van getuigen heeft de politie in Ermelo dit weekend twee drankrijders aangehouden. Van beiden werd het rijbewijs ingevorderd en daarnaast krijgen zij een proces-verbaal.


Een getuige had zaterdagavond 16 oktober een auto slingerend door het dorp zien rijden en waarschuwde een kennis. Op het Speulderveld werd de auto weer aangetroffen en voorkomen werd dat de bestuurster verder kon rijden. De sleutels werden afgenomen en de politie werd gewaarschuwd. De vrouw, een 48-jarige Harderwijkse, bleek inderdaad teveel gedronken te hebben. Zij blies bijna 1.9 promille op het politiebureau en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook haar partner kreeg een proces-verbaal omdat hij de aanhouding van zijn vrouw bemoeilijkte.


Zondagochtend 17 oktober hield een getuige een 32-jarige automobilist aan. Deze was op een parkeerplaats aan de Stationsstraat tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst. De bestuurder, een man zonder vaste verblijfplaats, bleek teveel gedronken te hebben. Hij werd door de politie meegenomen naar het politiebureau en hier weigerde hij iedere medewerking aan een onderzoek naar zijn alcoholgebruik. Zijn rijbewijs is ingevorderd en ook hij krijgt een proces-verbaal.

|     |Nunspeet -  Rijbewijs ingevorderd                         |

De politie heeft op zondag 17 oktober het rijbewijs van een 26-jarige Nunspeetse ingevorderd. Zij werd met 1.6 promille rijdend in de auto aangetroffen.


Agenten controleerden de vrouw omstreeks 03.30 uur op de Waterweg in Nunspeet. Zij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 1.6 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd en met een rijverbod en proces-verbaal op zak, mocht zij later naar huis.

|     |Harderwijk - Sieraden weg na inbraak                      |

Bij een woning aan de Boerhaavelaan in Harderwijk is op zaterdag 16 oktober ingebroken. Men mist ondermeer sieraden.


De dieven hebben een raam op de eerste verdieping geforceerd en sieraden buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --