Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 17 oktober

Alkmaar, 17-10-2010 o 13. 00 uur

Straatroof: politie zoekt getuigen

Berkhout, vrijdag 15 oktober

Een 15-jarig meisje uit De Goorn is vrijdagavond rond 22.00 uur op het Oosteinde beroofd van haar tas. Het meisje reed op de fiets in de richting van Hoorn toen twee mannen op een scooter haar tegemoet kwamen rijden. De scooter keerde en bestuurder kwam naast het meisje rijden. Zij moest stoppen en er werd tegen haar geschreeuwd dat zij haar tas af moest geven. Eén van de mannen pakte haar vast en duwde haar in een heg. Op het moment dat de andere man een steekwapen wil geven aan degene die haar beet had weet het slachtoffer zich los te rukken. Zij rende weg naar een nabijgelegen woning. De bewoners belden de politie. De tas van het meisje werd meegenomen door de twee mannen.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Oosteinde vrijdagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Poging beroving telefoon

Hoorn, vrijdag 15 oktober

Vrijdagavond werd rond 21.30 uur gepoogd de telefoon van een 14-jarige meisje uit Blokker te roven. Het meisje zat op het Betje Wolfplein te wachten op de bus. Zij was aan het telefoneren toen zij zag dat zij werd benaderd door een man. Hij greep met twee handen haar telefoon beet en trok eraan. Hierdoor viel de telefoon op de grond. Het meisje gaf de man een knietje waardoor hij viel. Op dat moment kwam ook de bus aanrijden. Het meisje stapte in en de bus reed weg.

Heeft u vrijdagavond op of in de omgeving van het Betje Wolfplein iets verdacht gezien rond bovengenoemd tijdstip? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Betrapt

Hoorn, zondag 17 oktober

Een 17-jarige jongen uit Hoorn werd zondagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Tjalk. Een 45-jarige bewoner lag te slapen toen hij zijn zoon buiten hoorde schreeuwen. De jongen kwam met vrienden aanfietsen en zag dat de koplampen van de auto van zijn vader aan stonden. Er zaten drie jongens in de auto, die wegrenden bij het zien van het groepje jongens. De zoon wist de 17-jarige jongen beet te pakken. Hij werd overgedragen aan de politie. In de auto stond het handschoenenvakje open, de richtingaanwijzer was afgebroken en de antenne was verbogen. Bij fouillering van verdachte werd een auto-embleem aangetroffen in zijn jaszak. Deze was ontvreemd van een andere auto. De politie doet onderzoek naar de andere verdachten.

Snorfiets in brand

Den Helder, zondag 17 oktober

Op de Fabrieksgracht stond zondagochtend rond 03.00 uur een scooter in brand. De politie kreeg melding dat het er een auto in brand zou staan. Ter plaatse bleek dat het om een scooter ging. De eigenaar van het voertuig is in kennis gesteld. Hij doet aangifte van brandstichting.

Door rood, te hard en met drank op achter het stuur

Wognum, zondag 17 oktober

Een 22-jarige automobilist uit Obdam moest zondagochtend zijn rijbewijs inleveren toen hij rond 03.15 uur werd aangehouden op de A.C. de Graafweg. Agenten zagen de man door rood rijden op de kruising A.C. de Graafweg/Breestraat in Opmeer. De auto werd gevolgd. Deze reed op een gegeven moment circa 150 km/u. De bestuurder moest gas terug nemen vanwege een andere weggebruiker. Hierdoor konden de agenten hem een stopteken geven. De automobilist gaf hieraan echter geen gehoor. Pas toen de toeters en bellen vna de politieauto aangingen stopte hij op de oprit naar de A7. De man, een beginnend bestuurder, bleek teveel gedronken te hebben hij blies 770 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Aangehouden man vernield raam politieauto

Heiloo, zondag 17 oktober

Een 32-jarige man uit Heiloo werd zondagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Pastoor van Muijenweg. Agentne die op deze straat horecatoezzicht hielden zagen een opstootje ontstaan op de parkeerplaats. De 32-jarige man werd aangewezen als zijnde degene die geslagen zou hebben. Bij het zien van de politie rende de 32-jarige man weg. Hij werd na een krote zoekslag aangehouden. In de politieauto trapte hij met zijn voeten het het zijraam van de politieauto in stukken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Graffiti spuiter aangehouden

Alkmaar, zaterdag 18 oktober

Een 26-jarige Alkmaarder werd zaterdagochtend rond 02.45 uur aangehouden op de Langestraat. De man werd betrapt door een agent die de man met een spuitbus in zijn hand voor een winkel graffiti op de gevel zag spuiten. Bij het zien van de politieauto moffelde hij de spuitbus onder zijn jas en liep weg richting de Koorstraat. De agent hield de man aan. Hij had verf aan zijn vingers. In zijn rugzak werden nog meer spuitbussen aangetroffen. Hij werd aangehouden. Na een rondje door een Langestraat bleken nog meer gevels bespoten te zijn met graffiti.

Mishandeling

Den Burg, zaterdag 16 oktober

Een 18-jarige man uit Den Burg is zaterdagochtend rond 04.30 uur aangehouden op de Spinbaan. De man had ruzie gekregen met zijn vriendin. Een 17-jarige vriendin van het meisje zag dat de man haar sloeg en kwam tussenbeide. Zij werd op haarbeurt geslagen door de man en zou ook door hem geschopt zijn, terwijl zij op de grond lag. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Den Burg.

Openlijke geweldpleging

Alkmaar, zaterdag 16 oktober

Drie jongens in de leeftijd van 16, 17 en 18 jaar uit Heerhugowaard zijn zaterdagochtend rond 02.15 uur aangehouden op de Stationsweg. Een 25-jarige Heerhugowaarder kwam op het station tot de ontdekking dat zijn trein niet meer kwam en was op weg naar de taxistandplaats. De drie jongens kwamen op hem aflopen en vroegen waar hij heen moest. De man gaf antwoord maar liep door. De drie liepen achter hem aan en kwamen om hem heen staan. Hij kreeg een harde schop tegen zijn scheen en kwam ten val. Hij wist op te staan en rende naar de overkant van de straat, een café in. Hier belde een medewerker de politie. Deze hield de drie mannen aan voor openlijke geweldpleging.

Alcoholcontrole

Heerhugowaard, zondag 17 oktober

Zaterdagavond werd van 22.00 tot 00.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Middenweg. 278 Bestuurders moesten blazen. Er werden slechts twee overtredingen geconstateerd. Een beginnend bestuurder blies 150 ug/l, terwijl 90 ug/l is toegestaan. Een gevorderde bestuurder blies 300 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan.

Driehuizen, zondag 17 oktober

Op de kruising Kopdammerdijk/Middenweg en kruising Krredijk/Arisdijk werd zondagochtend van 01.30 tot 03.15 uur gecontroleerd op alcohol. 136 Bestuurders moesten blazen. Ook hier werden slechts twee overtredingen geconstateerd. Een beginnend bestuurder blies 250 ug/l, terwijl 90 ug/l is toegestaan. Een gevorderde bestuurder blies 320 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan.

Verkeerscontrole

Den Helder, vrijdag 17 oktober

Verkeersveiligheid is één van de speerpunten van de politie in Noord-Holland Noord. Om die reden worden zeer regelmatig verkeerscontroles uitgevoerd op verschillende wegen in de regio.

In samenwerking met de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee hield de politie vrijdag tussen 13.30 en 19.30 uur een verkeerscontrole op de Scheepmakersweg.Er werden 250 voertuigen gecontroleerd. De meeste bekeringen werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rij- of kentekenbewijs en het niet dragen van een gordel. Verder werd er nog beboet voor het rijden zonder verzekering of APK en voor technische mankementen en overbelading. Er werd voor 350 euro aan openstaande boetes geïnd. De Belastingdienst inde meer dan 1500 euro aan openstaande belastingschulden. Door hen werd beslag gelegd op drie voertuigen. Dertien belastingschuldigen mochten doorrijden, maar bij hen werd wel beslag gelegd.

Ook werden door een camera-auto gesacand op snelheid op de N250. Er werden 5400 voertuigen gecontroleerd waarvan er 59 te snel reden. De hoogste gemeten snelheid was 109 km/u. Op deze weg is de maximum snelheid 80 km/u.

Drankrijder rijdt in verduisterde auto

Hoorn, zaterdag 16 oktober

Een 37-jarige automobilist uit Hoorn raakte zaterdagochtend zijn rijbewijs kwijt toen hij rond 04.00 uur werd aangehouden op het Dal. De bestelauto stond voor een horecagelegenheid toen er een man achter het stuur stapte en wegreed. De bestuurder werd staande gehouden en bleke gedronken te hebben. Hij blies 520 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man gaf aan dat hij in een gestolen auto reed omdat de huur al enige maand niet werd betaald aan de leasemaatschappij. Het voertuig bleek inderdaad gesignaleerd te staan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Bromfietser met drank op

Anna Paulowna, zaterdag 16 oktober

Een 17-jarige bromfietser uit Breezand raakte zaterdagochtend zijn rijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de J.C. de Leeuwweg. De bestuurder blies 375 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 350 ug/l. De jongen raakte zijn bromfietsrijbewijs dus kwijt.

Hoorn, zaterdag 16 oktober

Een 47-jarige bromfietser uit Zwaag werd zaterdagavond rond 21.30 uur aangehouden op het Keern. Agenten zagen dat de man zonder kentekenplaat reed en de gehele rijbaan nodig had. Hij reageerde niet op een stopteken. Pas toen agenten naast hem reden en één van hen zijn arm vast pakte stopte hij. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest. Hij kon zich ook niet legitimeren. Hij werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Fietsster komt achter bus vandaan

Heerhugowaard, vrijdag 15 oktober

Een 15-jarige fietsster uit Heerhugowaard raakte vrijdagmiddag rond 17.55 uur gewond aan haar enkel na een aanrijding op de Olmenlaan. Een 41-jarige automobilist uit Heerhugowaard reed over de Sparrenlaan. Net voor de kruising met de Olmenlaan zag hij een bus stilstaan waar mensen uitstapten. Hij reed langs de bus en zag opeens iemand achter het voertuig vandaan komen. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. Het bleek om ene meisje op een fiets te gaan. Omstanders hielpen haar naar de kant van de weg. Zij had last van haar enkel en werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis om verder letsel uit te sluiten.