Politie Limburg-Zuid

Zeven aanhoudingen bij handhavings- en opsporingscontroles

De politie in Zuid-Limburg heeft in samenwerking met het Korps Landelijke Politie Diensten, de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en Douane afgelopen vrijdagmiddag- en avond op verschillende plaatsen handhavings- en opsporingscontroles gehouden. Dit resulteerde onder andere in zeven aanhoudingen.

In Eijsden, op een parkeerplaats langs de A2, waar een controle preventief fouilleren plaatsvond, zijn twee verdachten van 26 en 31 jaar uit het Belgische Dinant aangehouden. In hun auto werd een hoeveelheid verdovende middelen, een gasalarmpistool en een honkbalknuppel aangetroffen. Verder werden 37 processen-verbaal uitgeschreven voor het in bezit hebben van verdovende middelen, verboden wapens en voor overtredingen van de Wegenverkeerswet.

In Elsloo werd gecontroleerd op openstaande boetes en schulden, witwassen, gestolen voertuigen en verdovende middelen. Twee personen van 37 en 53 jaar uit resp. het Franse Jumet en het Belgische Charleroi zijn aangehouden terzake heling van een auto.
Twee mannen uit Rotterdam en Doetinchem van 34 en 40 jaar moesten mee naar het bureau omdat ze verdovende middelen en grote geldbedragen in hun bezit hadden. De Belastingdienst inde een bedrag van 282.000 euro aan achterstallige schulden. Vier auto's werden in beslag genomen.

Ook bij het station in Heerlen vonden drugscontroles plaats. Hier werd een 32-jarige man uit Heerlen aangehouden.

De Koninklijke Marechaussee hield een mensenhandelcontrole en controleerde tevens op ID fraude in Eijsden. Een bedrag van 1.075 euro aan openstaande boetes kon geïnd worden. Twee processen-verbaal werden uitgeschreven: één voor het overtreden van de Vreemdelingenwetgeving en één voor het in bezit hebben van verboden wapens.

17-10-2010, Zuid-Limburg