Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2010

Rosita de Vries; 053-4555588

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Op zaterdag 16 oktober heeft een 26-jarige man uit Enschede een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn zus. Hulpverlening is gestart. (2010093613)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Alcomobilisten
Twente
In het weekend van 16 en 17 oktober zijn diverse automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Van alle bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

Oldenzaal
Bij controle in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 oktober van een 20-jarige Oldenzaalse automobilist op zijn alcoholgebruik, bleek dat hij boven het limiet van een beginnende bestuurder zat. Omstreeks 01.00 uur is hij aangehouden op de Guido Gazellestraat en aan het bureau bleek de exacte promillage 0,09 te zijn. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal opgemaakt. (2010093690)

Hengelo
Een 43-jarige automobilist uit Almelo is 16 oktober omstreeks 00.30 uur op de Bornsestraat aangehouden omdat getuigen hadden gemeld dat de bestuurder opvallend rijgedrag vertoonde en tenminste drie vluchtheuvels had geraakt. Omdat de 43-jarige de blaastest niet kon voltooien is hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde hij alle medewerking. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal van weigering zal worden opgemaakt.

(2010093689)

Goor
Een 23-jarige beginnende bestuurder uit Goor is, 16 oktober omstreeks 03. 30 uur, aangehouden op de Entersestraat en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hij was kort daarvoor tegen een verkeersbord gereden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,7 promille. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal opgemaakt. (2010093731)

De Lutte
Politie Twente, team Oldenzaal heeft, 17 oktober omstreeks 01.30 uur, het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige automobilist uit Almere. Het rijgedrag van de automobilist was aanleiding om hem op de A1 ter hoogte van oprit Oldenzaal te laten stoppen en hem op alcoholgebruik te controleren. Toen op straat de blaastest positief bleek, is hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. De uitslag was 1,38 promille. Tevens zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010093944)

---- --