Politie Gelderland-Zuid

Milieucontrole Nijmegen - Tweestromenland

Nijmegen - Tweestromenland, 17-10-2010 o Op zaterdag van 8.00 tot 17.00 voerde de politie samen met vertegenwoordigers van de Hengelsportfederatie, diverse gemeenten, Staatsbosbeheer en het Waterschap een uitgebreide milieucontrole uit.

Vanwege de start van het jachtseizoen op 15 oktober werd onder andere intensief gecontroleerd op de voor e jacht benodigde vergunningen. Alle 16 gecontroleerde jagers hadden hun papierwerk keurig voor elkaar.

In Weurt werd een man aangehouden omdat hij een fret gebruikte voor het stropen van konijnenholen. Verder werd op diverse plaatsen gecontroleerd onder vissers. In totaal werden vijf vissers geverbaliseerd, ondermeer vanwege het ontbreken van een akte of vergunning, het vissen met teveel hengels of het gebruiken van levend aas. Zij kregen boetes van variërend van 90 tot 290 euro opgelegd. Een Duitse visser die betrapt werd op het gebruik van levend aas mocht zijn bekeuring van 180 euro meteen voldoen op het het politiebureau in Beneden-Leeuwen.

Bij de controle werd waar mogelijk contact gelegd met lokale hengelsportverenigingen, om hen te informeren over de uitgevoerde controle. De verenigingen spraken hun waardering uit voor het actieve handjavingsbeleid.

Tijdens de controle werd ook een aantal andere milieufeiten vastgesteld waarnaar nog verder onderzoek zal worden verricht. Het betrof onder andere het dempen van een sloot met puin, rollen gemaaid gras, restanten van het reinigen van hoveniersvoertuigen etc.

De politie is tevreden over de uitgevoerde controle en zal dit toekomst zeker herhalen. Ook de geverbaliseerden begrepen na een toelichting dat de zorg voor het milieu een zaak is van iedereen.

Laatst gewijzigd 17-10-2010 13:48 | © Regio Gelderland-Zuid |