Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Breda, 17-10-2010

Politie houdt alcoholcontrole: ruim 99% in orde!

RIJSBERGEN/ETTEN-LEUR: De politie van het team Etten-Leur heeft zaterdagavond samen met het regionale Verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole gehouden. De controle vond plaats aan de St. Bavostraat in Rijsbergen en de Bredaseweg in Etten-Leur. Tussen 18:00 en 23:30 uur zijn 439 blaastesten afgenomen. Drie automobilisten bleken onder invloed van alcohol en krijgen een proces-verbaal. Een beginnend bestuurder kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Politie houdt man aan na bedreiging en stalking

RAAMSDONKVEER/BREDA: Zondagmorgen heeft de politie in een woning in Raamsdonkveer een 19-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging en Stalking van zijn ex-vriendin.

Zaterdagmiddag rond 17:45 uur kwam de 19-jarige vrouw overstuur het politiebureau in het centrum van Breda binnenlopen. Zij verklaarde dat zij zojuist aan de Middellaan in Breda door haar ex-vriend met een vuurwapen was bedreigd. Na een zoektocht kon de verdachte in
Raamsdonkveer worden aangehouden. Rond 03:00 uur arresteerde de politie aan de Grote Kerkstraat ook zijn 53-jarige vader. De man bemoeide zich met het politieonderzoek naar de verblijfplaats van zijn zoon. Daarbij mishandelde hij een politieagent. Na verhoor is hij in de loop van zondagochtend in vrijheid gesteld. Zijn zoon is ingesloten in een politiecel.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweld.nl

Politie houdt automobilist aan na verlaten ongeval

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag een 20-jarige inwoner van Sint Niclaas aangehouden. De Belg wordt verdacht van betrokkenheid bij een verkeersongeval rond 14:15 uur op de Rijksweg A58. Voordat het ongeval plaats vond, was er sprake van onderlinge irritatie tussen twee bestuurders. Door nog onbekende oorzaak raakte een 24-jarige inwoner van Dendermonde met zijn auto in de slip en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Hij raakte slechts licht gewond en verklaarde dat zijn auto was aangetikt door het voertuig van zijn landgenoot. De automobilist uit Sint Niclaas verliet de plaats van het ongeval, maar kon korte tijd later aan de Claudius Prinsenlaan in Breda worden aangehouden.

Beschonken Bredanaar belandt met auto in greppel

BREDA: Aan de Overaseweg is een 47-jarige automobilist uit Breda met zijn auto van de weg geraakt. Volgens eigen zeggen, nadat hij had geremd voor een hert dat de weg overstak. De Bredanaar belandde met zijn auto in de greppel. Zijn auto is total loss. Hij bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 620 ug/l, bijna driemaal de toegestane maximale limiet van 220 ug/l.

Politie houdt toezicht op stappers in centrum van Breda

BREDA: De politie hield in de nacht van zaterdag 16 oktober op zondag 17 oktober 2010 toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht.

Volgens de dienstdoende agenten was de stad redelijk vol met
horecapubliek. Er was veel jeugd (leeftijd circa 16 jaar) op de been. Tot 02:30 uur was de sfeer prima te noemen. Na dit tijdstip moesten agenten enkele keren optreden bij verschillende vechtpartijtjes. De agenten verrichtten daarbij zes arrestaties. Aan de Visserstraat zijn twee verdachten van 19 en 20 jaar aangehouden voor openlijke
geweldpleging en een 20-jarige man voor verstoring openbare orde. Een 36-jarige stapper werd aangehouden voor niet voldoen aan een
politiebevel. Aan de Haven zijn twee mannen van 18 en 24 jaar
aangehouden voor mishandeling. Verder werd er bekeurd voor wildplassen (3x) en een keer voor gesloten verklaring van de weg.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horeca-ondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek.
De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Bron: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 17-10-2010 15:29 | © Regio Midden en West Brabant |